Art

L’oposició insta el govern de Colau a “desbloquejar” la negociació amb el Port sobre l’Hermitage

El PSC i ERC s’han abstingut i els comuns s’han oposat la proposta de JxCat d’un “projecte que no té entrebancs legals”

La Comissió d’Ecologia, Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona ha instat aquest dimarts a la tarda al govern municipal a “desbloquejar” les converses i negociacions amb el Port de Barcelona i els promotors del museu Hermitage abans de finals d’any. També l’insta a acordar els termes del conveni amb l’Autoritat Portuària que ha de concretar la implantació del projecte, l’atorgament de la llicència d’obres corresponent i el conveni amb els promotors.

La proposició, impulsada per JxCat, ha rebut el suport de Cs, PP i Barcelona pel Canvi, l’abstenció de PSC i ERC i l’oposició dels comuns. El text recorda que el pla especial aprovat pel ple habilita els usos previstos, i per tant, el desenvolupament del projecte urbanístic del Museu Hermitage a la Barceloneta, “que no té cap entrebanc legal per dur-se a terme”. L’espai està habilitat per a usos comercials, oficines i d’oci, però aquestes activitats, sent perfectament legítimes, diu la proposició de JxCat, “no aportarien el retorn social al teixit social de la zona que produiria l’Hermitage, i tindrien un impacte molt més intens en l’augment de la mobilitat”.

Per últim, la proposició remarca els acords assolits amb entitats veïnals, culturals, tecnològiques i acadèmiques per tal d’integrar el projecte al territori i obrir-lo a la ciutadania.

Per la seva banda, la tinenta d’alcaldia Janet Sanz ha dit que la memòria econòmica dels promotors “no s’aguanta”, perquè es basa en l’arribada massiva de creueristes, i ha recordat que altres franquícies de l’Hermitage a Las Vegas, Londres o Ferrara (Itàlia) van tancar al cap d’uns anys i la d’Amsterdam està sustentada amb fons públics. La tinenta d’alcaldia ha dit que el museu podria anar a un altre lloc de Barcelona, i a la zona de la nova bocana del Port, a la Barceloneta, hi podria anar la Facultat de Nàutica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

bcn film fest

Tirar-se els plats pel cap a la Costa Brava

Barcelona
Cinema

Uns dracs amb ADN xinès, australià i europeu

màlaga

Salvat-Papasseit, sempre jove

Barcelona
Margarida Aritzeta
Escriptora, autora de ‘Les dones del lli’

“La lluita i el camí fet per les dones no han estat endebades”

Valls
Drama biogràfic

Radiografia d’una relació tòxica amb un home més gran

Crítica

La recerca de tresors enterrats

Guaita què fan ara
Sèries

La llarga ombra del masclisme seguint el rastre d’un assassí en sèrie

Drama

‘Rosalie’, una dona barbuda contra la societat

animació

‘Hate songs’, ferides que no es curen