Art

L’Aragó reclama l’execució provisional de la sentència que obliga a lliurar les obres de la Franja del Museu de Lleida

El jutjat de Barbastre podria prendre una decisió al respecte durant la setmana que ve

El Bisbat de Barbastre - Montsó i la Diputació General d’Aragó (DGA) van presentar dimarts escrits al jutjat número 1 de Barbastre per demanar l’execució provisional de la sentència que obliga a lliurar les 111 peces d’art de les parròquies de la Franja de Ponent que hi ha al Museu de Lleida. Segons va avançar el ’Heraldo de Aragón’, bisbat i diputació busquen l’entrega “immediata” dels béns que hi ha a Lleida i han optat per una via similar a la que es va fer amb les peces de Sixena, quan es van lliurar al 2017, en base a una execució provisional d’una sentència, amb l’entrada al Museu de la Guàrdia Civil en ple 155. Fonts del Museu de Lleida consultades per l’ACN calculen que la setmana que ve el jutjat ja podria adoptar alguna decisió.

La petició judicial del Bisbat de Barbastre-Montsó i la DGA té lloc després que tant el Bisbat de Lleida com la Generalitat i el Consorci del Museu de Lleida presentessin els recursos respectius davant l’Audiència Provincial d’Osca contra la sentència que va sortir publicada el 10 de desembre de 2019.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia