Arts escèniques

Marina d’Or assalta el Lliure

José y sus Hermanas és una companyia que va forjar-se a partir del treball de fi de carrera de l’Institut del Teatre, el 2017. Aquell Los bancos regalan sandwicheras y chorizos (premi de la crítica a la revelació i premi Novaveu 2017) va entrar de rebot al Tantarantana i va revolucionar la cartellera. Només tres anys més tard, estan fent temporada en un dels locals més icònics de Barcelona: el Teatre Lliure de Gràcia. Presenten el seu tercer espectacle, Explore el jardín de los Cárpatos, que haurien d’haver estrenat a l’estiu, dins de la programació del Grec i que es pot veure, ara, fins al 3 de gener. En l’obra volien fer escarni del turisme model Marina d’Or, abans de la pandèmia. El confinament va abonar-se en la denúncia farsesca i els va obligar a renovar-se en un format molt més audiovisual. Ara, la peça mostra innombrables gags en un espai en contínua transformació en què els mateixos actors fan d’operadors de càmera.

La companyia, confinat cadascú a casa seva, va idear la peça a través de videoconferències. I va tenir temps a fer un treball de camp “a la ciudad de las vacaciones”. Va ser la base per construir unes peces que, posteriorment, dotarien de contingut un web específic ( https://www.exploreeljardindeloscarpatos.com ), a més d’incorporar algun fragment al muntatge escènic.

El director del Lliure, Juan Carlos Martel, es felicitava de poder donar-los l’alternativa al seu tercer espectacle. “No ha calgut esperar 10 anys” com altres grups com La Calòrica i La Ruta40. El Lliure coprodueix Explore... amb el festival Grec, el TNT, el Temporada Alta i el Festival MeetYou. El seu segon treball, Arma de construcción masiva, va repetir temporada al Tantarantana, tot i que ja va tenir la producció del Festival TNT, on es va estrenar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona