cultura

Municipal

Manlleu ja té a punt la nova biblioteca municipal

L'equipament municipal, que obrirà les portes divendres, ocupa la segona planta de l'històric edifici de Caixa Manlleu, ara BBVA, a la plaça Fra Bernadí

Aquests dies hi ha una activitat frenètica a la nova biblioteca municipal de Manlleu BBVA, i ahir, en l'acte de presentació del nou equipament cultural als mitjans, es va poder comprovar. I és que a partir de divendres, dia en què s'obrirà al públic en general, Manlleu disposarà d'un servei de biblioteca adaptat als nous temps.

La nova biblioteca, situada a la segona planta de l'històric edifici de Caixa Manlleu a la plaça Fra Bernadí, ara propietat de BBVA, neix de la unió dels dos espais de lectura que tenia fins ara Manlleu. El nou emplaçament permet gaudir d'un espai molt més ampli, un fet que ajudarà a potenciar i augmentar els serveis i les activitats que s'hi ofereixen: “És una biblioteca adaptada als nous temps. Permetrà desenvolupar la seva funció cultural i s'hi podran encabir més activitats. Ha de servir per dinamitzar el centre de la ciutat i la vida cultural de Manlleu, i aconseguir que s'acostin a les biblioteques persones que potser no ho farien”, va remarcar l'alcalde de Manlleu, Àlex Garrido, en la seva presentació.

La nova directora de la biblioteca, Núria Silvestre, mostrava la seva satisfacció per poder posar en marxa l'equipament i en desgranava diverses novetats: “Ens permet lluir molt més tot el fons bibliogràfic que ja teníem, i ens permet ampliar serveis com l'àrea infantil o la part dedicada a la música i el cinema.” Silvestre també remarcava la millora en l'accessibilitat: “Podrem recuperar un públic que havia deixat de venir en els altres espais, com és la gent gran.”

Estrena de l'autopréstec

Entre les novetats que oferirà la nova biblioteca municipal BBVA, destaca el fet de ser la primera de la comarca d'Osona a utilitzar el servei d'autopréstec: “És una gran actualització. Hem d'anar cap a un nou model de biblioteques, detectar què és el que el client demana”, va explicar Josep González, coordinador de l'àrea de cultura, educació i esports de la Diputació, que també va manifestar: “Ara cal donar ànima a la biblioteca, una característica que a Manlleu sempre heu sabut donar.”

Tres dies d'estrena

L'obertura de la biblioteca municipal BBVA per al públic en general serà aquest divendres en un acte institucional i s'allargarà durant tot el cap de setmana amb jornades de portes obertes i diverses activitats.

De cara al divendres, a les set de la tarda es farà la inauguració oficial i es presentarà el premi de literatura BBVA Sant Joan amb la presència de la darrera guanyadora, Carme Riera.

Dissabte al matí s'estrenarà la sala infantil amb diverses activitats, i a la tarda hi ha prevista una conversa entre dues de les veus destacades de la vida cultural manlleuenca, l'escriptor Jordi Puntí i Agustí Palomares, propietari de la desapareguda botiga de música El Mallot de la Margot.

Finalment, diumenge la biblioteca estarà oberta perquè tothom qui ho vulgui pugui visitar i conèixer el nou equipament cultural.

LES FRASES

És una biblioteca adaptada als nous temps. Volem que més gent s'acosti a aquest servei
Àlex Garrido
alcalde de manlleu
Les biblioteques de Manlleu sempre han tingut ànima. Ara se n'ha de donar en aquest nou espai
Jordi González
àrea de cultura de la diputació

Una cessió amb l'objectiu d'acabar sent-ne propietaris

La nova biblioteca s'ha pogut construir en aquest emplaçament gràcies a l'acord entre el BBVA, propietari de l'immoble, i l'Ajuntament de Manlleu. L'alcalde, Àlex Garrido, va destacar la voluntat d'entesa de totes les parts i va recordar noms com el de l'anterior alcalde, Pere Prat, o membres de l'antiga Fundació Caixa Manlleu. Precisament, l'actual president d'aquesta entitat, que vetlla per mantenir l'obra social que històricament havia realitzat la caixa d'estalvis manlleuenca, Miquel Torrents, va remarcar que és “una satisfacció contribuir a fer realitat aquesta biblioteca; el BBVA ha mostrat sensibilitat cap a l'obra social que feia Caixa Manlleu i amb equipaments com aquest es rellança la idea per la qual es va crear”. En la mateixa línia es va expressar Daniel Guardiola, cap de zona del BBVA: “Continuem amb el vessant social que feia l'antiga Caixa Manlleu. La intenció és posar a disposició de la societat part dels edificis on abans es feia activitat bancària.” El BBVA i l'Ajuntament han arribat a un acord pel qual el banc cedeix durant cinc anys prorrogables i a cost zero la segona i la tercera plantes per situar-hi la biblioteca. La reforma de l'interior ha anat a càrrec de l'Ajuntament i ha tingut un cost d'uns 300.000 euros. Àlex Garrido va tornar a mostrar la intenció d'acabar adquirint l'edifici –“quan tinguem més capacitat d'endeutament”– i, per part del BBVA, González va apuntar: “Aquesta opció és sobre la taula. Caldrà estudiar totes les opcions. El BBVA busca optimitzar els seus immobles.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda