cultura

Temporada Alta estrena un conte mandinga per a tota la família

El festival Temporada Alta ha programat avui l'estrena al Teatre de Salt (12 h, 10 euros) de l'espectacle familiar Pell de llarinté, cua de tiré, basat en un conte tradicional mandinga recollit per Koumera Dlakhaby, sota la direcció de Moisès Maicas i amb la dramatúrgia d'Anna Soler Horta. Aquest espectacle en català i mandinga narra la història de la Kumbà i en Mamadou, que viuen en un petit poblat de la selva, a prop del riu Koo, al Senegal. Estan tan il·lusionats perquè seran pares que faran el que sigui per complaure el seu nadó, ja sigui perseguir un lleó o la reina de les girafes. Pell de llarinté, cua de tiré, que forma part de la programació familiar d'El Planter, és una al·legoria de les festes del naixement i dels noms del mandinga, l'equivalent al bateig, en què queden reflectits tots els elements que en formen part: el ball, l'alegria, el naixement, la cacera, etc. El títol de l'obra juga amb dues paraules mandingues i vol dir Pell de lleó, cua de girafa.

L'obra la protagonitzen Núria Cuyàs, Malcolm McCarthy, Tamara Ndong i William Yazaki, amb la música en directe del percussionista Oumar Ngom.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Publicat a

[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia