«Nevada» de llum i color a Caixa Tarragona

L'artista Tom Carr projectarà cada dia una obra lumínica des de la façana de la plaça Imperial Tàrraco

«Havia definit aquest projecte com una pluja de llum i de color, però ara que ho he vist, penso que és més una nevada, perquè el terra queda totalment cobert de blanc i de colors.» Així ho explicava ahir l'artista Tom Carr, el dia que s'inaugurava la seva obra lumínica Cripsis. Des del capdamunt de la façana de Caixa Tarragona, a la plaça Imperial Tàrraco, es projecten rajos de llum i colors amb diverses formes; unes formes molt semblants a les espirals, cercles o hèlices que Carr empra per a les seves escultures, que també es poden veure a l'interior de la sala d'exposicions agrupades amb el títol de Reberveratio. «Són com un eco de les escultures», diu Tom Carr. Les projeccions cauen de ple sobre les persones que caminen per l'àmplia acera que hi ha just davant de l'edifici de Caixa Tarragona. Els vianants «no només veuen la llum sinó que participen de l'obra, es troben a dins, queden coberts per la llum i es transformen», explica l'artista.

Aquestes projeccions es repetiran cada dia, entre les sis i les deu de la nit, fins al 29 de novembre, quan també es clausurarà l'exposició Reberveratio. Es projecten una cinquantena d'imatges, que van canviant cada deu segons.

Carr explica que ha posat el nom de Cripsis a aquesta obra lumínica perquè el «cripsis és quan els animals canvien de color per adaptar-se al seu entorn».

Ahir, durant la inauguració d'aquest projecte, les projeccions es van acompanyar amb l'actuació de les ballarines Mireia de Querol i Ariadna Estalella, que van conjugar els seus moviments amb les llums que queien sobre els cossos. Abans, però, a l'interior de Caixa Tarragona es va organitzar un recital de poesia a càrrec de Cinta Massip, que va posar veu a poemes de Vicenç Altaió, Ramon Llull i Silesius (en traducció de Segimon Serrallonga), entre d'altres, per evocar els orígens de la tradició alquimista i enllaçar les formes de Carr amb les espirals i cercles que representaven el món en l'antiguitat. El recital poètic va estar acompanyat dels sons de la compositora musical Imma Udina, que va estrenar peces composades per a l'ocasió. I, finalment, la videoartista Raffaella de Leonardi va mostrar una peça breu en què mostrava la seva mirada sobre l'obra de Tom Carr, un escultor i artista plàstic que, amb un gran reconeixement internacional, ha tornat ara a la seva ciutat natal per presentar-hi la seva primera exposició retrospectiva i l'obra lumínica Cripsis.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
LLIBRES

Neix l’editorial Tres Portals per apropar els lectors a l’esperitualitat

BARCELONA
CIRC

Nou de cada deu espectacles de sala han exhaurit localitats al Trapezi

BARCELONA
TEATRE

El TNC produeix la darrera farsa dels VVAA: una festa amb Britney Spears “de tòtem”

BARCELONA
ART

El museu Morera de Lleida rep 13.500 visitants durant el mes de portes obertes

LLEIDA
Cultura

Mor l’actriu especialista en escenes aquàtiques Susan Backlinie

festival

Barcelona Poesia, amb tot de gestos quotidians

Barcelona
societat

Blanes acull la primera ‘Zombie Walk’ pel Festival Internacional de Cinema

blanes
SALT

Arriba la segona edició del Festival L'Inevitable

SALT
cultura

Comencen les obres d’ampliació del Teatre Auditori Felip Pedrell

TORTOSA