cultura

cultura

Descobreixen un nou jaciment de dinosaures a Morella

L'equip de paleontòlegs està treballant en el Mas de Romeu per a recuperar les peces

El patrimoni paleontològic de Morella no deixa de créixer, sent un referent a en l'àmbit internacional. Així, des de fa unes setmanes l'equip de paleontòlegs, encapçalats pel morellà José Miguel Gasulla, estan treballant en el nou jaciment trobat en el Mas de Romeu on les primeres restes trobades evidencien que pot ser un jaciment molt destacat, amb peces de grans dimensions.

En aquesta primera fase d'intervenció s'ha fet una estabilització del jaciment, atés que estava en un talús on afloraven les restes fòssils en perill de destrucció. Alhora que s'ha fet l'estabilització s'han trobat una sèrie d'elements ossis que pertanyen a la cintura pèlvica i la cua d'un dinosaure sauròpode de grandària considerable.

José Miguel Gasulla ha destacat que “es tractaria d'un lloc clàssic de la paleontologia morellana. A més, aquest dinosaure presenta un registre escàs en la formació. Este jaciment ens donarà nova informació sobre les faunes de dinosaures que convivien amb Morelladon fa 125 milions d'anys. A més s'afegeix un nou punt d'interès paleontològic a la comarca”.

L'alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, que va visitar el jaciment i va poder veure, junt amb la regidora de cultura, Rocío Querol, tot el treball dels professional, ha dit que “aquest jaciment és una nova mostra de la potencialitat patrimonial i també turística que té Morella i tota la comarca dels Ports en el món dels dinosaures”. A més ha agraït d'una manera especial el treball dels professionals en el jaciment, la col·laboració de la propietat del mas i al veí de Morella que va trobar inicialment les primeres evidències de que podria hi haver un jaciment important.

Museus de Morella

Gràcies a l'acord de fa uns mesos, per part de la Generalitat Valenciana, aquestes peces del nou jaciment, com d'altres que s'estan treballant de Morella i la resta de la comarca, podran ser dipositades en Museus de Morella i per tant s'evita el trasllat a altres lloc i que posteriorment es puga fer el treball de restauració i estudi en la pròpia localitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Cultura

Mor Mike Pinder, cofundador i teclista de The Moody Blues

ART

Una trentena d’obres aspiren al premi d’escultura Vila Casas

Palafrugell
art

El Museu de l’Empordà dedica una retrospectiva pòstuma a Adrià Ciurana

Figueres
música

Nostaldisc celebrarà el 1r campionat gironí de rebobinat de cintes de casset amb ‘boli’ Bic

sant gregori
Torroella de montgrí

El talent més internacional omple de màgia el 12è Fimag

Torroella de Montgrí

Els Premis d’Arquitectura ja han seleccionat les 24 obres candidates

Girona

De l’abús a celebrar la sexualitat, dalt de l’escenari

BARCELONA/IGUALADA
ART

Un incendi malmet part d’una exposició d'Edgar Massegú al Tinglado 2 de Tarragona

TARRAGONA
música

Sidecars: “En dos minuts no podem dir tot el que hem d’explicar en una cançó”

GIRONA