cultura

col·lecció

ferran aisa

Clàssics catalans

L'editorial Base ha presentat la col·lecció Petits grans clàssics de la Història de Catalunya, llibres de petit format a un preu de 8,90 euros per exemplar. És la reedició de textos d'autors clàssics del segle XX que estan exhaurits o costen de trobar a les llibreries de vell. La nova aposta de Base per recuperar la història del país ajuda a recuperar la memòria a través d'autors prou significatius de la historiografia i de la cultura catalana.

La nova col·lecció té com a objectiu posar a l'abast d'un públic ampli estudis monogràfics de grans autors catalans, tots desapareguts, sobre episodis decisius i personatges rellevants de la història de Catalunya. Malgrat que les recerques posteriors han ampliat el coneixement del passat català, aquests llibres conserven el seu interès i il·lustren de manera planera la història de Catalunya. El projecte vol ser, a més, un homenatge a aquells estudiosos que van fer les recerques en moments difícils per a la pervivència de la identitat col·lectiva catalana.

Cada exemplar, dels sis publicats fins ara, és presentat per un historiador actual que en fa una breu pinzellada de l'autor i del context historiogràfic. Han col·laborat: Gaspar Feliu, Xavier Barral, Anton M. Espadaler, Mercè Morales, Josep Maria Solé i Sabaté i Stefano Cingolani. Tots sis han apadrinat un dels llibres: Guifré I, d'Antoni Rovira i Virgili; L'arquitectura romànica a Catalunya, de Josep Puig i Cadafalch; Resum de literatura catalana, de Lluís Nicolau d'Olwer; El moviment revolucionari a Catalunya, de F. de Solà i Cañizares; El 19 de juliol a Barcelona, de J. M. Lladó i Figueres; i, finalment, Pere II el Gran, de Ferran Soldevila.

Durant els pròxims mesos la col·lecció s'ampliarà amb l'aparició de nous títols com ara El príncep Carles de Viana, de Manuel Cruells; L'humanisme català, de Martí de Riquer; i Catalunya a Grècia, d'Antoni Rubió i Lluch.

Totes aquestes monografies històriques i les que aniran sortint contribuiran a difondre episodis cabdals del passat català i alhora ajudaran a recuperar la memòria històrica.

Guifré I
Antoni Rovira i Virgili
Editorial: Base
Pàgines: 60
Preu: 8,90 euros


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona