cultura

teatre

‘Realpolitik' es pregunta si una bufetada canviaria els polítics, a La Planeta

L'obra s'inscriu en el teatre d'agitació, que fa ús de la dramatúrgia i el riure com a arma per qüestionar-se la societat

S'estrena a Temporada Alta

En moments d'agitació com l'actual, en què la política ho impregna tot i no precisament per calmar el clima de desconfiança que s'ha instal·lat en la societat, més d'un segur que ha pensat actuar d'alguna manera. Fins i tot amb una certa dosi de violència. Ni que fos ventant un mastegot a algun dels polítics corruptes que pul·lulen actualment. Doncs precisament d'aquesta acció, una bufetada a determinades persones que s'aprofiten del poder, parteix Realpolitik, una obra de Teatre de l'Enjòlit (Premi de la Crítica Serra d'Or 2015), que s'estrena a Temporada Alta .

Dirigida per Carles Fernández Giua i interpretada per Albert Alemany, Elies Barberà, Jenny Beacraft, Jordi Brunet, Arnau Marín i Marta Montiel, es tracta d'una tragicomèdia que s'inscriu en el teatre d'agitació, un teatre que utilitza el riure com a arma. Els referents són, a banda de la política general, El Quixot i Dario Fo. El resultat és una peça divertida, que fa pensar i que especula sobre tot allò que és políticament incorrecte. Perquè, i si aquest gest violent resulta que funciona i a partir d'aquí provoca una mena de conversió moral en el polític, que no només renunciarà al càrrec sinó que també voldrà retirar les reformes neoliberals que pretenia implementar... Aleshores seria justificable? Lícit? Ho podria assumir el sistema?

Al voltant de tot això i més gira Realpolitik, una producció de la sala La Planeta, on tindran lloc les tres funcions d'estrena (avui a les 21 h, demà a les 21 h i diumenge a les 18 h).

Dansa que il·lumina

Avui, també en el marc de Temporada Alta, s'estrena el nou espectacle de la cia Impàs, Múltiples. La companyia gironina busca, des de fa una dècada, un llenguatge propi de dansa contemporània que obri diàlegs entre el cos i altres disciplines artístiques com ara la pintura, la paraula, la música, el cant i, en el cas d'aquesta darrera producció, el vídeo. El dirigeix Olga Álvarez, i Elena Masó i Neus Masó en són les intèrprets. Després d'haver-se exhaurit totes les entrades per a les cinc funcions programades, finalment s'han obert quatre representacions més i la funció es podrà veure avui a les 20 h i a les 22 h; demà a les 18 h, a les 20 h i a les 22 h; diumenge a les 18 h i a les 20 h, i divendres, dia 18, a les 20 h i a les 22 h.

Suspenen l'estrena a Salt de l'obra ‘El buit'

Per motius aliens a Temporada Alta, l'espectacle El buit, de la Cia. Estampades i Cia. Impàs, s'ha suspès. L'obra es representava en el marc del festival el diumenge 4 de desembre, però les companyies han fet arribar un comunicat en què s'informa que la suspensió de l'estrena de l'obra a Temporada Alta es deu a motius lligats a la complexitat en la posada en escena. El festival retornarà l'import íntegre de les entrades venudes. Cal dirigir-se a: taquilla@bitoproduccions.com.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Cinema

El BCN Film Fest obre portes i espera Meg Ryan

barcelona
Mònica Soler Ranzani
Novel·lista

“Faig ficció, però em preocupa molt la versemblança”

Barcelona

Model i artista amb final feliç

Barcelona
ARTS EN VIU

Ròmbic produeix un ‘site specific’ amb 10 titellaires pel seu desè aniversari

BARCELONA
sant feliu de guíxols

Dani Fernández, La Oreja de Van Gogh i Nil Moliner, al 2n Idilic Festival

sant feliu de guíxols
mostra

Nova exposició permanent a la Fundació Josep Pla de Palafrugell

Palafrugell
Crítica

Lloança al gran misteri

Besalú

El Festival de Música de Besalú s’avança a la primavera

Besalú
TEATRE

El Poliorama reivindica Gómez de la Serna i Valle-Inclán amb un cabaret

BARCELONA