cultura

música

novetat discogràfica

Ca Vell publica ‘Culpes perdonades', un disc més folk que no oblida la poesia

És el tercer treball del grup gironí, consolidat com a trio, i inclou diverses col·laboracions

La presentació del disc tindrà lloc el 4 de març a Girona

“Aquest disc s'acosta més al folk d'arrel americana, amb sonoritats més calmades i acústiques. Es podria dir que el disc anterior, Decadents, era més pecaminós, i en aquest hem buscat la pau i la tranquil·litat, tot i que també hi ha una certa mala llet, sobretot en algunes lletres”, afirma Marc Puntunet, guitarra i veu de Ca Vell , sobre el seu tercer disc, Culpes perdonades, editat pel segell Microscopi . El grup, nascut el 2010 al voltant de les composicions musicals i les lletres de Puntunet, s'ha consolidat com a trio, amb Jordi Montoya (baix) i Álvaro Bellsolà (bateria), incorporat després de les sessions de Culpes perdonades, un disc gravat entre el gener i l'agost a l'estudi casolà de Puntunet, amb la participació en la producció del ja habitual Santos Garcia, i mesclat i masteritzat a l'octubre per Lluís Costa a l'estudi saltenc Soundclub. Des dels seu començament, Ca Vell ha creat un tàndem creatiu estable amb Santos Garcia com a productor i Cesc Pujol com a il·lustrador, ja des del seu primer treball homònim, presentat dins d'una caixeta amb un linòleum d'edició limitada (70 exemplars) i Decadents (2014), un àlbum conceptual sobre la poesia decadentista.

La poesia continua molt present a Culpes perdonades, un títol extret d'un dels versos del poema Entre dos vols, del mallorquí Pere Joan Martorell –que busca una “terra ignota” on “no s'hagin de perdonar les culpes i tot sigui considerat normal”–, al qual Ca Vell ha posat música en aquest disc, com també és el cas de Diàleg amb la llum, de Rosa Font, i Tot el que pot passar, de Llorenç Gomis. Però hi ha un poeta més present, Xulio Ricardo Trigo, que el 1997 va guanyar a Girona el premi Miquel de Palol amb Far de llum grisa, un llibre que va arribar de casualitat a les mans de Marc Puntunet i del qual Ca Vell ha musicat Estirps, Estirps II i Girona, un poema que reflecteix la ciutat de fa vint anys: “Quan a cada racó s'amaga el temps i llepa subtils retalls de boira. Ningú creua el pont si ja han tocat les deu.” A petició del grup, Xulio Ricardo Trigo també ha aportat el poema Paraules com a pròleg del disc. Entre els temes amb lletres pròpies, destaca la dura NII-La carretera, que retrata la prostitució a peu d'asfalt.

Culpes perdonades inclou diverses col·laboracions: la veu del menorquí Leonmanso, l'harmònica de Dani Bejarano, la guitarra de Jordi Turón, el violí i les veus d'Ana Tomás, i altres aportacions vocals a càrrec de la poetessa Blanca Llum Vidal, Elisabeth Agustín, Sesc Pla i Constan.

Ca Vell farà la presentació oficial de Culpes perdonades el 4 de març al centre cívic del Barri Vell de Girona, però abans actuarà el 21 de gener al Lizard de Figueres i el 9 de febrer al Nou Quart, de Quart.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda