cultura

Pas endavant de l'Esbart d'Olot, que homenatja el Tura en el nou espectacle

Ha creat un projecte multidisciplinari en què els olotins podran identificar els elements clau de la festa major

També recull els comuns a totes les festes

El 8 de setembre, dia de les marededeus trobades, és la diada gran de les festes del Tura d'Olot. I 8 del 9: festa major és el nom amb què l'Esbart d'Olot ha batejat l'espectacle per a la nova temporada. De fet, a hores d'ara, és un projecte amb què l'entitat fa un pas endavant, perquè és una proposta multidisciplinària, un recull de músiques i danses de la festa major olotina i un homenatge a les festes majors més importants del país. Per tant, un espectacle fet a Olot, amb què els olotins s'identificaran, però que podrà rodar i, de fet, rodarà per tot Catalunya.

Ara, l'esbart ha iniciat una campanya de micromecenatge a través de la plataforma totsuma.cat, per poder fer realitat aquest projecte.

L'espectacle, dirigit per Àlvar Borrell, és una recreació musicalitzada i coreografiada de les vivències als carrers i places del país durant les festes majors. “Pren com a model les festes del Tura d'Olot, però busca el denominador comú de totes les de Catalunya, a la recerca del vertader patrimoni col·lectiu”, ha remarcat Borrell. L'esbart hi incorporarà, a part de la dansa, el protagonisme i l'aportació d'entitats a la festa des d'una perspectiva artística: colles castelleres, geganteres, correfocs o simples espectadors.

El projecte inclou una banda sonora a partir de les músiques pròpies de la festa major del Tura i d'altres amb arranjaments de Dani López, que ha estat gravada als estudis Musiclan d'Avinyonet de Puigventós i que es podrà adquirir en format CD.

Aquest espectacle és fruit d'una intensa recerca de Borrell i López per concretar quins són els aspectes diferencials de les festes del Tura. Així, han donat forma artística i sintètica a cercaviles, pregons, balls populars, concerts, correfocs, actuacions castelleres...

Per completar el projecte, l'Esbart d'Olot necessita 2.000 euros. Per això, ha activitat una iniciativa per aconseguir-los a totsuma.cat. El CD amb la banda sonora de l'espectacle i una litografia de l'artista olotí Tavi Algueró són algunes de les recompenses que ofereix l'entitat.

LA DATA

13.05.2017
L'Esbart d'Olot
presentarà el nou espectacle al Teatre Principal de la ciutat.

Entrades a la inversa

El 8 del 9: festa major s'estrenarà el 13 de maig vinent al Teatre Principal (20 h) i serà una de les rèpliques del festival Sismògraf d'Olot. Les entrades ja són a la venda. Són entrades a la inversa, és a dir que els espectadors pagaran una quantitat d'acord amb la valoració que facin de l'espectacle. Si bé són considerades festa patrimonial d'interès nacional, els portaveus de l'esbart afirmen que les festes del Tura encara tenen marge per potenciar els actes de cultura popular en pes en el programa i en participació ciutadana. Per això, la finalitat de l'espectacle és posar en valor el patrimoni del Tura i reconèixer la tasca de les persones que el fan realitat. Tot i mantenir l'arrel, s'ha donat un enfoc contemporani a l'espectacle per atraure una gran quantitat de públic i poder fer una tasca més divulgativa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ÒPERA / DANSA

El Liceu convidarà Bieito, Ollé, Castellucci i McVicar el 24/25

BARCELONA
LLIBRES

“Calonge, poble de llibres” prepara una gran festa per Sant Jordi

CALONGE
M. Aritzeta
Escriptora, autora de ‘Les dones del lli’

“La lluita i el camí fet per les dones no han estat endebades”

Valls
bcn film fest

Tirar-se els plats pel cap a la Costa Brava

Barcelona
Cinema

Uns dracs amb ADN xinès, australià i europeu

màlaga

Salvat-Papasseit, sempre jove

Barcelona
Drama biogràfic

Radiografia d’una relació tòxica amb un home més gran

Crítica

La recerca de tresors enterrats

Guaita què fan ara
Sèries

La llarga ombra del masclisme seguint el rastre d’un assassí en sèrie