cultura

Televisió

Noémie Schmidt, premiada a Suïssa per “La llum d'Elna”

L'actriu suïssa Noémie Schmidt, que interpreta Elisabeth Eidenbenz a la coproducció de TV3 “La llum d'Elna”, ha rebut el Prix du Films de Télévisión Suisse, segons ha informat la web de televisió catalana. És una pel·lícula per a televisió escrita per Margarita Melgar i dirigida per Sílvia Quer, ambientada a la Catalunya Nord durant l'estiu de 1942.

Aquest premi atorgat a Noémie Schmidt com a actriu protagonista de “La llum d'Elna” és un reconeixement als actors i actrius suïssos que han tingut un paper principal o secundari en una producció televisiva suïssa.

El jurat del premi està format per representants de Swissperform, Fundació cultural per l'audiovisual a Suïssa i de “Journées de Soleure”.

La pel·lícula narra la proesa d'Elisabeth Eidenbenz, fundadora de la Maternitat d'Elna, que juntament amb les seves col·laboradores va tornar la dignitat a les dones embarassades dels camps d'internament d'Argelers i Ribesaltes de la França de Vichy. La maternitat va collir centenars de dones i va salvar així 597 nadons d'una mort segura. L'any 1942, quan les autoritats de Vichy decideixen tancar la Maternitat d'Elna, la seva jove directora Elisabeth Eidenbenz i la seva col·laboradora Victòria, exiliada catalana a qui va rescatar del camp d'Argelers, estaran disposades a sacrificar-ho tot per salvar la maternitat, excepte els seus ideals.

El film és un homenatge a l'Elisabeth, una heroïna pacifista que en temps històrics convulsos aconsegueix crear un oasi de llum i esperança. Alhora, la pel·lícula convida a reflexionar sobre una de les qüestions que més afecta l'Europa actual: la crisi dels refugiats.

El repartiment l'encapçala Noémie Schmidt. Al seu costat hi ha Nausicaa Bonnin en el paper de Victòria, i Natalia de Molina interpretant Carmen. Les acompanyaran Nora Navas, Blanca Romero, Pere Ponce, Isak Férriz, Pep Anton Muñoz i les actrius internacionals Marie Fontannaz, Stephanie Schneider i Marie-Christine Friedrich.

És una producció de Distinto Films en coproducció amb TV3, Bohemian Films, Producciones Cibeles, Radio Télévision Suisse i Televisión Española, amb la col·laboració de l'Institut Català de les Empreses Culturals, Media Suisse i Cinéforom. Beta Film s'encarrega de la distribució internacional.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els Premis d’Arquitectura ja han seleccionat les 24 obres candidates

Girona

De l’abús a celebrar la sexualitat, dalt de l’escenari

BARCELONA/IGUALADA
ART

Un incendi malmet part d’una exposició d'Edgar Massegú al Tinglado 2 de Tarragona

TARRAGONA
música

Sidecars: “En dos minuts no podem dir tot el que hem d’explicar en una cançó”

GIRONA
EQUIPAMENTS

El govern aprova una partida de 5,9 milions per al ‘hub’ audiovisual de les Tres Xemeneies

BARCELONA
DANSA

El coreògraf Alexander Ekman porta al Liceu un ‘Midsummer Night’s Dream’ poc shakesperià

BARCELONA
MÚSICA

Joan Manuel Serrat, premi Princesa d’Astúries de les Arts 2024

BARCELONA
RIPOLL

Ramon González i Montse Bastons guanyen els Jocs Florals Comte Guifré

RIPOLL
MÚSICA

El festival de Dixieland torna al carrer

TARRAGONA