cultura

Cultura

Més dotació als premis Homilies d'Organyà

Repartiran 5.200 euros i els originals es podran presentar per correu electrònic

La XXI Edició dels premis literaris Homilies d'Organyà augmenta la seva dotació fins als 5.200 euros. En els darrers dos anys, els premis han incrementat la seva dotació en més d'un 30%. El representant de l'Ajuntament d'Organyà, Antoni Fiol, assegura que el municipi “aposta fort pels premis i d'aquí el seu augment de dotació econòmica, ja va haver-hi un salt important l'any 2016 i aquest 2017 hem arribat als 5.200 euros en les diferents categories”. En aquest sentit, Fiol remarca que “és un bon símptoma de cara al futur” i que un dels objectius és incrementar la dotació. El portaveu de l'Associació del Llibre del Pirineu, Isidre Domenjó, ha especificat que “l'augment més important ha estat per al premi Pirineu, que augmenta de 1.600 euros a 1.800 en el seu primer premi i de 800 euros a 900 en el segon”. Els premis s'entreguen en el marc de la Fira del Llibre del Pirineu, que se celebrarà els dies 1, 2 i 3 de setembre.

Els premis Homilies d'Organyà estan formats per cinc premis de convocatòria pública, premi Pirineu de Narració, premi Josep Grau i Collell de poesia, premi Alt Urgell de joves autors, premi Lletres de Dones de relats curts i premi Germans Espar i Tressens de relats viscuts. A més, també hi ha un premi honorífic que entrega Òmnium Cultural de l'Alt Urgell a la trajectòria periodística.

Fira del Llibre

En relació amb la Fira del Llibre del Pirineu, els organitzadors han avançat part de la seva programació. Així, han descobert que l'homileta literari d'enguany serà l'escriptor Vicenç Llorca, a falta de saber l'homileta religiós que designa el Bisbat d'Urgell.

Domenjó destaca que enguany la fira farà una convocatòria pública de lectors. Sota el nom de La carrerada de llibres, l'organització vol fer una acció durant el matí de la fira per fer visible la lectura i el llibre. Així, la Fira del Llibre convoca els lectors perquè durant 20 minuts se situïn al llarg de la travessia urbana de la C-14 al seu pas per Organyà, perquè llegeixin un llibre i cridin l'atenció dels conductors que circulin per la carretera.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

crònica

Una sola música que tothom balla com vol

SANT JORDI A GIRONA

Tornar al centre perquè no canviï res

Girona

La festa amb tendència a l’alça

Barcelona
publicacions

Surt el número 12 de ‘Temperatura’, la ‘Revista per anar a cagar’

girona
crítica

Tensar els fils d’estendre

Girona

Es recupera l’essència amb el retorn a la Rambla i la plaça Catalunya

Girona
SANT JORDI

L’esmorzar de la Generalitat a Girona recorda Montserrat Vayreda

girona
sant jordi 2024

“Hi ha moltes ganes de diada”

barcelona
BLANES

La diada de Sant Jordi comença amb l’Esmorzar Literari

BLANES