Roden a Valls una part de la pel·lícula «Elisa K», dels directors Jordi Cadena i Judith Colell

El film, protagonitzat per Aina Clotet, tracta de la importància de la memòria

Els directors d'Elisa K buscaven una ciutat petita amb estació de ferrocarril i bona disponibilitat per rodar i totes les circumstàncies els van portar fins a Valls. Renfe va donar diferents opcions de municipis amb poca freqüència de pas de combois, requisit indispensable per disposar d'un tren i una via en exclusiva, i la capital de l'Alt Camp va resultar idònia.

Totes les seqüències i plans filmats a Valls es concentren exclusivament en l'estació de tren, on l'Elisa –Aina Clotet– arriba i marxa cada cop que deixa Barcelona per anar a veure la seva mare. Sense saber-ho arrossega un trauma infantil –va ser violada quan era petita–, «però no recorda res i no s'adona d'aquest fet fins que ja és molt més gran, quan té vint-i-quatre anys», apunta Judith Colell que juntament amb Jordi Cadena dirigeix la pel·lícula que pren com a escenaris principals Barcelona, Sabadell i la Floresta. La unió professional entre Judith Colell i Jordi Cadena ha estat expressament buscada ja que la cinta, que té la producció associada de TV3, conté en realitat dues parts ben diferenciades, fins i tot tècnicament: «Una és en color i està rodada amb càmera a l'espatlla i l'altra és en blanc i negre i càmera fixa. Són les dues parts en què es trenca la vida de l'Elisa», detalla la directora de cinema, que aclareix que el film «no va sobre els traumes sinó sobre la memòria» i recorda que en el subtítol de la pel·lícula hi han posat: «Que no ho recordis no vol dir que no hagi passat.»

L'actriu Aina Clotet té com a companys de repartiment Clàudia Pons –la nena revelació del rodatge–, i també Lydia Zimmermann en el paper de mare, a més de Pol Montañés, Clara Bermúdez i Hans Richter.

La filmació quedarà enllestida d'aquí a dues setmanes i es podria comercialitzar a partir de la tardor del 2010.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda