cultura

miquel abras

músic

Miquel Abras: “L'èxit a la vida és arribar bé als 80 anys”

El músic bisbalenc presentarà dissabte el seu sisè disc, ‘La vida en un sospir', al Teatre Municipal de Girona, dins de Strenes

Ha gravat el disc amb la formació de trio que utilitzarà als concerts

“Per a mi l'èxit és arribar als 80 anys amb dignitat, fent el que t'agrada i amb qualitat de vida”, afirma el músic bisbalenc Miquel Abras , que farà 40 anys el 18 d'agost vinent, quatre dies després d'haver actuat a la festa major de la Bisbal d'Empordà. Aquesta reflexió sobre el sentit de la vida té a veure amb el seu últim disc, La vida en un sospir (Música Global), el sisè àlbum de la seva trajectòria en solitari des del 2006, que presentarà en directe dissabte vinent al Teatre Municipal de Girona (21 h, de 10 a 18 euros), dins del festival Strenes , ja amb molt poques entrades disponibles. “Com més gran em faig, tinc més clars els meus objectius i n'estic més content. Quan estava gravant aquest disc em vaig proposar com a objectius immediats presentar aquest disc a Strenes, actuar per primera vegada al Teatre Municipal de Girona i omplir-lo, i estic molt a prop d'aconseguir-ho tot.”

En aquest concert, Abras es presentarà amb el trio que també ha gravat el disc: Carlus Ramió (baix), Toni Molina (bateria) i Abras assumint tot el pes de les guitarres, tant l'acústica com l'elèctrica i la clàssica. Les deu cançons del disc es van enregistrar als Kar Rava Studios de la Bisbal, amb Ramió com a productor, i amb la idea de fer un disc que es pogués defensar en directe només amb guitarra, baix i bateria i algunes seqüències pregravades. De fet, en el disc només hi ha un parell de col·laboracions: el violí de Gabriel Vintró en un parell de temes i la veu de la companya d'Abras, Glòria Pérez, en tres cançons. “En aquest disc he pogut fer el que feia temps que volia fer: tocar amb un trio com The Police i mostrar la gran diversitat de música que m'agrada com a oient, amb temes més propers al soul, el funky, el reggae o el folk-rock amb guitarres acústiques però molt potents d'uns Mumford & Sons, com en el primer single del disc, Enviats especials. No volia quedar eternament classificat com «un cantant de rock que fa cançons d'amor», perquè no crec que aquesta definició sigui prou exacta, tampoc pel que fa a les lletres.”

Miquel Abras afirma que les seves cançons són “força vivencials”: “Soc molt tímid, però quan faig cançons soc molt obert, potser massa i tot.” Aquesta actitud tan sincera ha fet que la seva connexió amb el públic sigui molt profunda. “Hi ha hagut gent que m'ha dit que gràcies a les meves cançons han pres una decisió vital important o veuen la vida amb uns altres ulls. També actuo sovint en celebracions importants dels meus seguidors, com ara casaments, peticions de mans o aniversaris”.

Després d'estrenar el videoclip d'Enviats especials, Abras presentarà un vídeo de la cançó Et recordo sempre així gravat amb drons al castell del Montgrí. Al concert de dissabte també es podrà escoltar la remescla de Cadena de favors que ha realitzat Fidelity Funk Remix. La gira ja inclou ara mateix una quinzena de concerts i, a les comarques gironines, Abras actuarà també a Ripoll, Sant Jaume de Llierca, Pals, l'Estartit, Banyoles, Verges i Celrà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guardó

Antonina Canyelles, premi Jaume Fuster

Barcelona
Cinema

Blanes estrena un festival de cine que reconeix la trajectòria de Mònica Randall

Blanes
Llibres

Òmnium impulsa una recollida de llibres per renovar el fons de les biblioteques

Barcelona

Faulkner, l’autor de les mil veus

Barcelona
MÚSICA

Guillamino: “A la música del país, li falta un sentiment una mica més de tribu”

BARCELONA
música

Lecocq debuta amb ‘Sous la glace / Sota el gel’, un manifest bilingüe contra la superficialitat

la bisbal d’empordà
Crítica
música

Blau de Colònia

GIRONA
calonge

L’Orquestra Di-versiones encapçala el cartell del tercer OncoMusic Fest

calonge

Llum verda a la nova biblioteca central pendent de trobar el finançament de 13,9 milions

SANT CUGAT DEL VALLÈS