cultura

música

novetat discogràfica

Hora de Joglar: “El present ho és tot: un reflex del passat i un mirall del futur”

El grup garrotxí presenta el seu segon disc, ‘Present', en la festa d'aniversari dels Xoriguers a la Mirona, amb Oques Grasses i La Masovera Barbuda

“Ens agrada juglar molt amb la música, perquè som molts en el grup i ens agraden estils diferents. Però en aquest segon disc es nota una maduració important: hem anat donant forma a un estil més nostre, tot i la diversitat, un espai propi en el qual ens sentim més a gust”, diuen els components del grup garrotxí Hora de Joglar sobre el seu segon àlbum, Present (RGB Suports), que avui presentaran a la Mirona de Salt (23 h, 5 i 7 euros; autobusos gratuïts des de Correus) dins la festa del 19è aniversari de la colla castellera universitària Xoriguers , amb Oques Grasses i La Masovera Barbuda. Avui Hora de Joglar també presentarà la #GiraGramola, que els portarà per tot el país, inclosos alguns festivals com ara l'Acampada Jove.

Present s'entén en aquest disc en les seves diferents accepcions, com “actualitat, però també presència i regal”. I ells hi afegeixen: “El present és un reflex del passat i un mirall del futur. No sentim nostàlgia del passat ni construïm una fantasia del futur. Sobretot volem viure el present.” Un missatge força solemne per introduir un disc tan festiu, “molt positiu i optimista, però que també té un punt crític i una visió conscient de la realitat, de creixement personal davant l'adversitat”. Un creixement que els músics d'Argelaguer també noten en ells mateixos: “Ens hem consolidat com a grup i com a projecte.” Des que van publicar el seu primer disc, Gira el temps (2015), Hora de Joglar ha ofert una setantena de concerts. “Van ser una molt bona presa de contacte amb el públic i ens van donar la confiança necessària per afrontar el segon disc amb més tranquil·litat i molta energia.” Gravat als estudis Pinocho d'Argelaguer, produït pel grup i Jan Valls Miralles (“ens el va recomanar el nostre tècnic, Albert Cortada; té la nostra edat i molts coneixements musicals”) i mesclat i masteritzat per Ferran Conangle, Present inclou 12 cançons en què el swing continua sent un dels trets diferencials del grup, juntament amb les melodies balcàniques i els ritmes llatins, tot i que també hi ha aires jamaicans i una bossa nova final: Nues. El disc, que es pot descarregar gratuïtament, es promociona amb el videoclip de Tot és poc i vídeos lírics de la resta de temes.

El Dia del Joglar, una tradició solidària

Des de fa tres anys, Hora de Joglar celebra l'últim cap de setmana de gener a Argelaguer el Dia del Joglar, una jornada festiva amb diverses activitats que va reunir en l'última edició un miler de persones. Des de la segona edició, els beneficis de la jornada es destinen a una causa solidària. Aquest any serviran per millorar els horts comunitaris del poble de Medina Boudialabou, al Senegal: un projecte impulsat per l'ONG Acció Solidària i Logística .



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Lectura de poemes i dos concerts per Sant Jordi

santa coloma de farners
SALT

Una marató de contes i música per amenitzar la Diada de Sant Jordi

SALT
Els propers reptes

Els propers reptes

BARCELONA
ÒPERA / DANSA

El Liceu convidarà Bieito, Ollé, Castellucci i McVicar el 24/25

BARCELONA
LLIBRES

“Calonge, poble de llibres” prepara una gran festa per Sant Jordi

CALONGE
M. Aritzeta
Escriptora, autora de ‘Les dones del lli’

“La lluita i el camí fet per les dones no han estat endebades”

Valls
bcn film fest

Tirar-se els plats pel cap a la Costa Brava

Barcelona
Cinema

Uns dracs amb ADN xinès, australià i europeu

màlaga

Salvat-Papasseit, sempre jove

Barcelona