cultura

El Clam entra de ple avui a la ciutat de Manresa

El Clam comença avui a Manresa amb la primera de les quaranta pel·lícules que es podran veure durant el festival. La 14a edició ja ho té tot a punt pel tret de sortida a la capital del Bages, una de les novetats d'enguany, després que l'Ajuntament hagi sumat esforços amb Navarcles i Navàs per triplicar així les seus del festival.

L'Espai Plana de l'Om –on es farà l'acte d'inauguració avui a un quart de deu de la nit–, l'auditori Agustí Soler i Mas, de Navarcles, i la biblioteca de Navàs són els equipaments oficials del festival. La primera projecció serà del film On the milky road, la darrera obra del director serbi Emir Kusturica, presentada al Festival de Venècia. Els intèrprets són l'actriu Monica Bellucci i Emir Kusturica mateix. Basada en una idea originalment explorada pel cineasta en el curtmetratge que va fer per a la pel·lícula d'episodis Words with Gods, explica la història d'un home que en la guerra decidirà convertir-se en monjo els últims anys de la seva vida.

A banda de la programació cinematogràfica, alguns dels atractius del primer cap de setmana del festival, que s'acabarà el 7 de maig, són el lliurament del 14è premi Pere Casaldàliga a la Solidaritat, una taula rodona sobre noves vies de distribució del cinema o els vermuts itinerants amb actuacions musicals que es faran pel centre històric de Manresa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda