Patrimoni

Alumnes de Calonge faran d'arqueòlegs al Collet

Un conveni entre el Laboratori d'Arqueologia i Prehistòria de la UdG i l'IES Puig Cargol permetrà a una trentena d'alumnes col·laborar en la campanya d'aquest any i els aproparà a la seva història

L'Institut de Recerca Històrica de la Universitat de Girona (UdG) i l'institut Puig Cargol de Calonge-Sant Antoni han establert una col·laboració amb el Laboratori d'Arqueologia i Prehistòria perquè una trentena d'alumnes voluntaris realitzin pràctiques a la vil·la romana del Collet.

L'objectiu és apropar els estudiants al món de l'arqueologia i al treball de camp, però sobretot acostar-los al seu patrimoni, perquè el valorin i aprenguin a protegir-lo i conservar-lo. Aquestes pràctiques es desenvoluparan al llarg de la segona setmana del mes de maig, a les tardes, per no afectar els horaris lectius.

La col·laboració coincideix amb la nova campanya d'excavacions arqueològiques de quatre setmanes, iniciada el 2 de maig, fruit d'un conveni de col·laboració signat entre l'Ajuntament de Calonge i el Laboratori d'Arqueologia i Prehistòria de l'Institut de Recerca Històrica de la Universitat de Girona, i que s'integra en el marc del programa quadriennal de projectes de recerca en arqueologia impulsats i subvencionats per la Generalitat de Catalunya. En l'actual campanya, hi participen estudiants de postgrau i màster de la Universitat de Girona dirigits per Lluís Palahí.

El jaciment, situat en una petita elevació molt propera a l'actual línia de costa, constituïa en època antiga una petita península que s'endinsava dins del mar, al damunt de la qual es va construir la vil·la. Fa alguns anys, en un espai molt proper es va excavar una important terrisseria romana, dedicada a la fabricació d'àmfores per al transport i la comercialització de vi. La zona actualment en estudi constituïa la residència del propietari de la terrisseria.

Paral·lelament als treballs arqueològics es realitzaran les tasques de restauració del paviment de mosaic trobat durant el 2016.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona
música

Twenty One Pilots actuaran al Palau Sant Jordi l’abril vinent

Barcelona