Música

gira de concerts

Mesclat torna als escenaris i estrena gira a la festa major de Lleida

L'agrupació, amb músics de diferents grups i amb espectacles d'un marcat to independentista, actuarà demà amb la Cobla Catalana de Sons Essencials

El mític grup de pop folk Mesclat torna a la càrrega i l'estrena del seu retorn tindrà lloc divendres a Lleida, en el marc de la festa major de la ciutat. El grup, format per Francesc Ribera, Titot (Brams), Joan Reig (Els Pets), David Rosell (Dept), Pep Toni Rubio (Música Nostra), Pau Vinyoles (Riu) i Marcel Casellas (Cobla Catalana dels Sons Essencials), torna precisament al costat de la Cobla Catalana dels Sons Essencials. Les dues formacions han preparat un espectacle de dues hores que mostra el més representatiu de cada grup, i després una original i festiva fusió dels dos estils.

La gira començarà divendres a Lleida i continuarà després per la resta de la geografia dels Països Catalans. De moment, tenen confirmats concerts a Olesa de Montserrat (10 de juny) i a Barcelona (23 de juny), i també en la cloenda del Festival Internacional Tradicionàrius del 2017 i a Terrassa (3 de juliol).

Contingut polític

Mesclat es va crear l'any 2000 amb músics de diferents grups per actuar només, en principi, en el cicle de concerts Acústic d'aquell any. Però la bona sintonia entre ells i l'èxit entre el públic els va portar a col·laborar de manera més permanent, i fins al 2013 van fer més dos-cents concerts i van editar diversos CD. En els concerts acostumen a fer proclames a favor de la independència i dels Països Catalans. Contrasta, doncs, amb la situació política de la Paeria, governada pel PSC amb acords externs amb Ciutadans en assumptes de llengua, cosa que ha creat fortes tensions amb els sectors catalanistes de la ciutat. El programa de la festa major, el confecciona la Paeria.

Una gira inèdita

No és la primera vegada que la Cobla Catalana dels Sons Essencials i Mesclat pugen plegats a dalt de l'escenari. L'estiu del 2014, la formació que lidera Marcel Casellas va incloure Mesclat en un dels deu concerts que va oferir al Museu d'Història de Catalunya, a Barcelona. L'èxit d'aquella ocasió ha animat els dos grups a repetir l'experiència, ara en una gira inèdita per diverses ciutats del país.

LA DATA

13.05.2017
a les 20 h
actuaran Mesclat i la Cobla Catalana de Sons Essencials en un espectacle conjunt de dues hores de durada.

LA XIFRA

4
actuacions
estan ja programades dins de la gira, tot i que durant aquest mes se n'aniran afegint de noves.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Cinema

El BCN Film Fest obre portes i espera Meg Ryan

barcelona
Mònica Soler Ranzani
Novel·lista

“Faig ficció, però em preocupa molt la versemblança”

Barcelona

Model i artista amb final feliç

Barcelona
ARTS EN VIU

Ròmbic produeix un ‘site specific’ amb 10 titellaires pel seu desè aniversari

BARCELONA
sant feliu de guíxols

Dani Fernández, La Oreja de Van Gogh i Nil Moliner, al 2n Idilic Festival

sant feliu de guíxols
mostra

Nova exposició permanent a la Fundació Josep Pla de Palafrugell

Palafrugell
Crítica

Lloança al gran misteri

Besalú

El Festival de Música de Besalú s’avança a la primavera

Besalú
TEATRE

El Poliorama reivindica Gómez de la Serna i Valle-Inclán amb un cabaret

BARCELONA