Patrimoni

museus

Vuit museus de Lleida obriran les portes durant la desena Nit dels Museus

Tindrà lloc la nit del dissabte 20 de maig, amb activitats lúdiques i culturals i obertura al públic entre les 8 de la tarda i les 12 de la nit

Sortim de copes o a veure una exposició? Aquesta pregunta té sentit des de fa deu anys a Lleida, quan es va celebrar per primera vegada la Nit dels Museus: l'obertura al públic dels equipaments museístics en horari nocturn, i amb activitats lúdiques i culturals especials per a aquella jornada.

La idea va néixer i s'hi han anat afegint museus i centres de cultura de tot el món. A Lleida, són vuit els museus que participen de manera conjunta en l'activitat, que està lligada a la celebració, avui, del Dia Internacional dels Museus. Els museus lleidatans obriran entre les 8 i les 12 de la nit i amb activitats especials.

Caixaforum lleida.

S'hi podrà visitar l'exposició Gestos iconoclastes, imatges heterodoxes, que reuneix obres lligades a la destrucció d'imatges. Hi haurà visita guiada a les 9 del vespre, i s'hi projectarà durant tota la nit el curtmetratge Bafta Shorts.

castell dels templers.

S'hi farà una visita guiada (amb inscripció pròpia a l'oficina de turisme de Lleida) a les 20:30 h i a les 22:30 h, per descobrir la comunitat de monjos guerrers que hi van viure quan el castell era un dels principals centres de l'ordre de templers de la Corona d'Aragó. Després de la visita se servirà una copa de vi escumós per celebrar el desè aniversari de la rehabilitació del castell.

La Panera.

Vista guiada a les 8 i a les 10 de la nit, i concert de música electrònica experimental a les 9 del vespre.

Fundació sorigué.

Visites guiades a les 8, 9, 10 i 11 de la nit de l'exposició In the beginning was, de l'artista japonesa Chiraru Shiota. Cal reservar plaça amb antelació. Hi haurà també una actuació musical del grup Jukebox.

museu de l'aigua.

Obrirà el dipòsit del pla de l'aigua a les fosques i s'hi podrà accedir, tal com era fa 225 anys. S'hi entrarà amb llanternes.

Museu d'art jaume morera.

Es podrà visitar l'exposició Connexions, organitzada amb motiu del centenari del museu. A més, es projectarà la videoinstal·lació El refugi, de la cineasta documental Alba Satorra, al voltant de l'experiència dels refugiats sirians.

roda roda, museu de l'automoció.

Es podrà visitar durant la nit el lliurament de la col·lecció permanent del museu, que inclou vehicles històrics, motos, motors i reproduccions a escala, entre d'altres. A les 9 de la nit s'hi farà una visita comentada.

museu de lleida.

S'hi podrà fer un reconegut per cinc obres del museu, la seva història i la relació amb els actuals conflictes sobre el patrimoni. Visites comentades a les 8 i a les 10. Durant tota la nit, la plaça del Museu serà la seu d'una mostra d'entitats solidàries i de cooperació, en col·laboració amb la Coordinadora d'ONGD i aMS de Lleida. També s'hi projectarà un documental i s'hi farà una acció participativa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona