Cinema

Cinema

Llums, càmera i acció

Els actors de ‘Vida privada’ culminen als Plans de Sió el seu rodatge per terres lleidatanes

Sílvia Munt destaca la bona alternativa que representa Ponent a l’hora d’evitar la saturada Barcelona

Després de rodar a les cases Duran i Dalmases de Cervera la setmana passada, i dimarts en un edifici modernista del carrer Major de Lleida, el set cinematogràfic de la minisèrie Vida privada, dirigida per Sílvia Munt, s’ha traslladat al castell de Montcortès, situat als Plans de Sió (Segarra). Sílvia Munt ha destacat les “facilitats i amabilitats’’ que han trobat a Lleida per rodar els darrers dies i ha apostat per no concentrar tantes produccions a Barcelona, ja que “està molt saturada’’.

La pel·lícula està basada en l’obra de Josep Maria de Sagarra i relata la crònica d’un naufragi social situat en un moment crític i de transició en la història de Catalunya. El repartiment el conformen, entre d’altres, els actors Pablo Derqui, Francesc Garrido i Aida Folch, que han destacat els reptes d’interpretar personatges d’època i la “intensitat’’ amb què s’ha fet el rodatge.

El castell de Montcortès i el seu entorn han quedat envaïts per tot l’equip cinematogràfic. Es buscava l’ambient rural per reflectir l’origen de la família Lloberola, protagonista del relat. És per això que una de les principals escenes que s’ha rodat s’ha fet en una mena de corral cobert amb gallines i bestiar, on els actors han interpretat una partida de cartes amb apostes mentre prenien unes copes de vi.

Sílvia Munt ha destacat que a les Terres de Ponent s’ha rodat pràcticament la totalitat de la tercera part de la minisèrie, que en pantalla es podrà veure en un format de dos capítols de 80 minuts cadascun. Munt ha remarcat que Lleida ha de ser “una de les capitals que s’obri a l’audiovisual’’, ja que hi ha moltes facilitats per fer-hi rodatges, a causa de la seva proximitat amb Barcelona, una ciutat que ha considerat que està “saturada de rodatges i turistes’’. A més a més, Munt ha remarcat el fet que els llocs on han gravat aquests dies “estan molt ben conservats’’.

De les 14 pel·lícules i documentals que ha fet, Munt considera que Vida privada és de les més complicades, ja que s’ha fet amb un pressupost molt just i “unes expectatives de màxims’’.

La producció relata una crònica d’un moment històric de Catalunya, situat en una època de profunds canvis socials i polítics, esdevinguts a Barcelona entre el final de la dictadura de Primo de Rivera i la Segona República. Frederic és el primogènit d’una família aristòcrata arruïnada que cau en una espiral de decadència, mentre Guillem, el seu germà petit, lluita per tornar a la cúspide a qualsevol preu. Prostitució, xantatges, enganys i passions prohibides es troben en aquesta adaptació de Vida privada, la sòrdida i implacable novel·la de Josep Maria de Sagarra.

L’actor Pablo Derqui ha explicat que ell interpreta un personatge aristòcrata a qui no li agrada treballar “perquè no l’han educat per a això” i que “viu la vida com si fos una aventura”. Ha destacat el “repte” que li ha suposat intentar “traduir i fer arribar la novel·la’’ de Sagarra; una obra que ha dit que no coneixia. De la seva part, l’actriu Aida Folch ha explicat que ella interpreta la Conxa, que és una baronessa que no va mai a Lleida. En la mateixa línia que el seu company, ha destacat el repte que li ha suposat interpretar un personatge d’època amb tot el que representa el seu vestuari i els costums d’aquells anys.

Un clàssic de la literatura catalana
‘Vida Privada’ és una de les obres capitals de l’escriptor Josep Maria de Sagarra. Retrata la decadència d’una família aristòcrata revinguda i se situa en un moment de transició a Catalunya.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

DANSA

El Mercat convida dues coreografies noruegues a ballar complexes celebracions

BARCELONA
cultura

Collboni esquiva reunir-se amb els impulsors de la campanya Salvem el Museu del Disseny

barcelona
Cinema

El BCN Film Fest obre portes i espera Meg Ryan

barcelona
Mònica Soler Ranzani
Novel·lista

“Faig ficció, però em preocupa molt la versemblança”

Barcelona

Model i artista amb final feliç

Barcelona
ARTS EN VIU

Ròmbic produeix un ‘site specific’ amb 10 titellaires pel seu desè aniversari

BARCELONA
sant feliu de guíxols

Dani Fernández, La Oreja de Van Gogh i Nil Moliner, al 2n Idilic Festival

sant feliu de guíxols
mostra

Nova exposició permanent a la Fundació Josep Pla de Palafrugell

Palafrugell
Crítica

Lloança al gran misteri