Música

Berga prepara un concert inclusiu de Patum inèdit

Les escoles de la comarca, la banda de l’EMMB i el Taller Coloma tocaran les músiques de Patum

Serà dissabte, a les 12 del migdia, a la plaça de Sant Pere

Les orquestres de Superfilharmònics, els músics del Taller Coloma i la banda de l’Escola Municipal de Música de Berga (EMMB) protagonitzaran aquest dissabte, 3 de juny, Fem sonar la Patum, un concert de Patum inèdit. En total, els 50 membres de la banda, una dotzena de músics del taller i uns 200 superfilharmònics tocaran les músiques de la festa berguedana a la plaça de Sant Pere, a partir de les 12 del migdia. Segons el director de l’EMMB, Xavi Llobet, el concert demostrarà que “la música és una matèria a la qual pot accedir tothom”.

En els últims mesos, les orquestres escolars de Superfilharmònics (escola de Gironella, escola de la Valldan, escola de Sant Joan, escola de Sant Jordi de Cercs i escola de Santa Eulàlia) estan treballant en les peces que tocaran dissabte. També ho estan fent pel seu compte els músics del Taller Coloma, nois i noies de l’Associació Pro Disminuïts Psíquics del Berguedà. Seran els acompanyants de la banda de l’EMMB, que les toca per cada Patum.

Sense assajos

De fet, les tres iniciatives es trobaran per primera vegada dissabte: no hi ha hagut cap assaig conjunt previ. Per això, segons explica el cap d’estudis de l’EMMB, Josep Comellas, la idea és que els músics facin un assaig obert, abans de fer sonar la Patum a les 12 del migdia.

El concert començarà amb els turcs i cavallets i anirà repassant totes les cançons de la Patum. Quan arribin els plens, tots els músics tindran l’oportunitat de tocar un fragment i s’aniran passant els instruments.

“Amb aquest concert tenim l’èxit assegurat”

El director de la banda de l’EMMB, Jordi Sabata, vincula el concert de dissabte amb la voluntat de l’escola d’acostar la música a tota la ciutat: “És molt important donar accés a la cultura a tothom.” Per això, diu Sabata, “si som capaços d’implicar les persones en la cultura de la ciutat, tindrem l’èxit assegurat”.

En la mateixa línia, la regidora de Cultura i Patum de Berga, Mònica Garcia, descriu el concert com “un projecte global” i “una nova forma de democratitzar la cultura”. A més, Garcia celebra que la iniciativa permet “compartir amb la comunitat tot el que és nostre i identitari”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

art

El Museu de l’Empordà dedica una retrospectiva pòstuma a Adrià Ciurana

Figueres
música

Nostaldisc celebrarà el 1r campionat gironí de rebobinat de cintes de casset amb ‘boli’ Bic

sant gregori
Torroella de montgrí

El talent més internacional omple de màgia el 12è Fimag

Torroella de Montgrí

Els Premis d’Arquitectura ja han seleccionat les 24 obres candidates

Girona

De l’abús a celebrar la sexualitat, dalt de l’escenari

BARCELONA/IGUALADA
ART

Un incendi malmet part d’una exposició d'Edgar Massegú al Tinglado 2 de Tarragona

TARRAGONA
música

Sidecars: “En dos minuts no podem dir tot el que hem d’explicar en una cançó”

GIRONA
EQUIPAMENTS

El govern aprova una partida de 5,9 milions per al ‘hub’ audiovisual de les Tres Xemeneies

BARCELONA
DANSA

El coreògraf Alexander Ekman porta al Liceu un ‘Midsummer Night’s Dream’ poc shakesperià

BARCELONA