cultura

festival de les arts

Emergent porta les arts en viu a les places de sis pobles del Gironès

El festival organitzat per Fringe i el Consell Comarcal del Gironès programa 36 espectacles en dos caps de setmana a Sarrià, Quart, Cervià, Vilablareix, Fornells i Madremanya

Les arts en viu, a la plaça del poble!”, aquest és el lema renovat del 13è festival d’arts en viu del Gironès, l’ Emergent , que tindrà lloc durant dos caps de setmana, entre el 29 de juny i el 8 de juliol, en sis localitats de la comarca, les mateixes que l’any passat i en el mateix ordre cronològic: Sarrià de Ter, Quart i Cervià de Ter, el primer cap de setmana, i Vilablareix, Fornells de la Selva i madremanya, el segon.

La 13a edició de l’Emergent es va presentar ahir al migdia en un dels escenaris del festival, la plaça del Perelló de Vilablareix. “Molts dels artistes que actuen en el festival ja no són emergents, en el sentit estricte, però n’hi ha que fa molts anys que piquen pedra i volem que, finalment, el seu nom emergeixi i sigui conegut per un públic més ampli. I també ens proposem fer emergir les arts en viu en els pobles, on el públic no sempre ho té fàcil per accedir a aquest tipus d’espectacles”, va dir Pau Marquès, director del festival que coorganitzen l’associació Fringe i el Consell Comarcal del Gironès, amb un pressupost de prop de 65.000 euros. Marquès va estar acompanyat a la taula pel president i per la consellera de Cultura del Consell Comarcal, Jaume Busquets i Maria Mercè Roca, i per la regidora de Cultura, Festes i Joventut de Vilablareix, Marta Fusté. Entre el públic, hi havia alguns dels artistes que participaran en aquesta edició: Miquel Abras, Eduard Canimas, Pere Hosta, Toni Molina de La Puça i Les Anxovetes, que actuaran el dia 29 de juny a Sarrià el mateix dia que una de les seves components, Marta Pérez, també ho farà en solitari. Quimi Portet, el Quartet Mèlt, Pau Alabajos, Guillem Roma, Tortell Poltrona, Paula Valls, Maria Arnal i Marcel Bagés, Peyu, Eduard Gener, Belda & Sanjosex, Marc Martínez i l’humorista Fel Faixedas –que farà a Cervià de Ter un avançament del seu nou projecte en solitari– són altres noms destacats d’aquests “tastos d’art de qualitat concentrats, de sis en sis, en una nit, que serveixen per crear nous públics”, com va dir Roca. Com a novetat, l’Emergent tindrà en aquesta edició el primer faquir de la seva història.

Cada vetllada començarà puntualment a les nou del vespre i durarà entre dues hores i mitja i tres hores, amb dos escenaris que afavoreixen els canvis ràpids entre els diferents espectacles, però també deixant prou temps als espectadors perquè puguin anar a buscar entrepans i begudes. En l’ambient típicament familiar de les nits d’estiu a les places dels pobles –els menors de 12 anys tenen entrada gratuïta–, l’Emergent manté en la seva 13a edició la seva manera de fer “amable i simpàtica”, i tan refrescant com la imatge que ha creat l’estudi aeiou.cat per als tríptics amb la programació del festival: un vermut amb olives virtuals i escuradents reals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona