Música

Berga olora la Patum amb un concert inclusiu inèdit

La banda de l’Escola de Música s’uneix amb els Superfilharmònics i el Taller Coloma per acostar la música a la ciutat

Centenars de berguedans omplen la plaça i vibren amb les cançons de la festa

Les cançons de la Patum ja sonen a la plaça de Sant Pere de Berga. Ahir la ciutat va acollir un concert inèdit: protagonitzat per la banda de l’Escola Municipal de Música de Berga, les orquestres escolars de Superfilharmònics i els músics del Taller Coloma, Sota el nom de “Fem sonar la Patum”, el concert va fer vibrar tota la plaça i va complir l’objectiu: acostar la música a tots els col·lectius de la ciutat.

D’entrada, abans del concert, les tres bandes van actuar per primera vegada juntes en un assaig obert. Mai abans s’havien trobat ni havien assajat conjuntament. Més tard, a partir de les dotze, i sota la direcció del músic berguedà Jordi Sabata, els prop de 250 músics van començar a tocar les cançons que sonen cada Corpus a la plaça.

Música a l’escola

Un dels col·lectius que va participar en el concert van ser els Superfilharmònics, és a dir, les escoles de Gironella, la Valldan, Sant Joan de Berga, Sant Jordi de Cercs i Santa Eulàlia de Berga. Durant els últims mesos, han estat treballant en les peces que van tocar ahir. Ara bé, ho van fer per lliure, així com també els nois i noies del Taller Coloma, una entitat berguedana dedicada als disminuïts psíquics del Berguedà.

El concert va començar amb la música dels Turcs i Cavallets -la primera que sona a la Patum complerta a la plaça- va anar repassant totes les cançons de la Patum.

Durant l’actuació, les orquestres van anar coincidint en peces fins a arribar al punt àlgid: el salt de Plens. Aleshores tots els músics van tenir l’oportunitat de tocar un fragment de cançó, ja que es van anar passant els instruments en una experiència divertida i original.

Fer arribar la música a tots els ciutadans

El director de la banda de l’Escola de Música de la ciutat, Jordi Sabata, va explicar en la presentació del concert que el principal repte de la iniciativa era “apropar la música a tota la ciutat”, d’acord amb la voluntat de l’Escola des de fa molts anys.

En la mateixa línia, la regidora de Patum, Mònica Garcia, va parlar del concert com “un projecte global” i “una nova forma de democratització de la vida cultural”. Garcia va celebrar el fet de “poder compartir amb la comunitat tot el que és nostre”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda