Música

festival musical

34 municipis oferiran els 49 concerts del 7è FeMAP

En els actes, es proposa un programa ambiciós tant pel que fa al nombre de municipis que abraça com al nivell artístic de les formacions musicals

Tornen el FeMAP Social i el FeMAP Gastrofilm

La 7a edició del Festival de Música Antiga dels Pirineus (FeMAP) començarà l’1 de juliol i entre el juliol i l’agost s’oferiran 49 concerts en un total de 34 municipis pirinencs, que seran els escenaris de les actuacions que conformen el festival de música antiga més gran d’Europa. El FeMAP continua creixent amb una oferta variada en què es combinarà música, patrimoni i turisme, i en què es tornaran a barrejar els concerts amb altres activitats com ara les visites guiades a l’entorn o al patrimoni dels llocs on es fan els concerts, degustacions o actes culturals.

La presentació a les comarques pallareses va tenir lloc dijous a la sala de plens de l’Ajuntament de Sort, amb la participació del director del festival, Josep Maria Dutrèn, així com els representants municipals d’alguns dels municipis participants. Dutrèn va explicar que enguany el festival té la Comunitat Valenciana com a “país” convidat, i ha posat de relleu l’augment dels 28 municipis de l’any passat als 34 d’enguany, sis incorporacions que ha qualificat d’“importants”, tant pel que fa a la distribució geogràfica com pel patrimoni que aporten al festival.

Enguany en els actes del programa tornen a repetir el projecte FeMAP Social per acostar la música als col·lectius que estiguin en risc d’exclusió social. Serà la segona edició d’aquest programa que continuarà els tallers i els concerts en col·laboració amb el Conservatori de Música dels Pirineus. També es farà una altra edició de la secció FeMAP Gastrofilm amb la pel·lícula El silenci abans de Bach de Pere Portabella. La projecció es combinarà amb la degustació de productes alimentaris elaborats artesanalment en diferents llocs del Pirineu. Cadascuna d’aquestes sessions anirà acompanyada per les explicacions dels productors.

El director del FeMAP també ha explicat que en l’edició d’enguany hi haurà un total de 42 activitats culturals que s’inclouran en l’entrada als concerts, i que bàsicament seran visites guiades a museus, monuments, jaciments i entorns naturals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

De l’abús a celebrar la sexualitat, dalt de l’escenari

BARCELONA/IGUALADA
ART

Un incendi malmet part d’una exposició d'Edgar Massegú al Tinglado 2 de Tarragona

TARRAGONA
música

Sidecars: “En dos minuts no podem dir tot el que hem d’explicar en una cançó”

GIRONA
EQUIPAMENTS

El govern aprova una partida de 5,9 milions per al ‘hub’ audiovisual de les Tres Xemeneies

BARCELONA
DANSA

El coreògraf Alexander Ekman porta al Liceu un ‘Midsummer Night’s Dream’ poc shakesperià

BARCELONA
MÚSICA

Joan Manuel Serrat, premi Princesa d’Astúries de les Arts 2024

BARCELONA
RIPOLL

Ramon González i Montse Bastons guanyen els Jocs Florals Comte Guifré

RIPOLL
MÚSICA

El festival de Dixieland torna al carrer

TARRAGONA
GIRONA

Vuit actuacions musicals i teatrals en el Pati Cultural 2024

GIRONA