Cultura popular

El projecte d’ampliació del Centre de Lectura de Reus s’eternitza

El govern municipal no inclou cap partida en els pressupostos d’enguany per dur a terme les obres després de demanar a l’entitat que refés el projecte

Passen els anys i el projecte d’ampliació del Centre de Lectura de Reus continua aturat. L’entitat cultural espera que l’Ajuntament aporti una quantitat significativa per poder fer front a unes obres limitades només al carrer de la Puríssima Concepció i per valor d’1,2 milions d’euros més IVA. Amb tot, els pressupostos del govern municipal per al 2017 no inclouen cap partida per a un projecte que fa més de sis anys que és una intenció, després que l’exalcalde Lluís Miquel Pérez es fes la foto amb la primera pedra en la precampanya de les eleccions del 2011.

L’agost del 2015, la junta de govern de l’Ajuntament va ratificar la suspensió de l’encàrrec que havia fet l’antiga Innova a Tau Icesa per executar l’ampliació de l’equipament, amb un pressupost aproximat de 2,8 milions d’euros, davant la impossibilitat d’aportar diners públics. L’Ajuntament, però, va instar el Centre de Lectura a redefinir el projecte i així es va fer, a través de l’arquitecte Anton Pàmies, que va reduir a més de la meitat el seu cost. Ha passat més d’un any des que va ensenyar el document als tècnics de l’Ajuntament, i, per ara, no hi ha cap concreció. “Estic decebut, perquè penso que l’Ajuntament té problemes, ha agafat l’època de la crisi, però li deu al Centre de Lectura aquesta aposta”, assegura el president sortint, Xavier Filella. En aquest sentit, la Diputació de Tarragona s’ha compromès a aportar 250.000 euros, uns diners que, segons Filella, s’haurien de completar amb una quantitat similar del consistori. D’aquesta manera, es podria iniciar la primera fase de l’ampliació.

LA DATA

2011
Es va posar la primera pedra del projecte, amb el llavors alcalde Lluís Miquel Pérez.

LA FRASE

L’Ajuntament ha agafat l’època de la crisi, però deu aquesta aposta al Centre de Lectura
Xavier Filella
president sortint del centre de lectura de reus

Relleu en la presidència de l’entitat

Xavier Filella acaba demà el seu mandat de sis anys al capdavant del Centre de Lectura de Reus, per donar pas al nou president de l’entitat, Jaume Massó. Precisament, tots dos van visitar, la setmana passada, la Diputació de Tarragona amb la intenció de tractar diverses qüestions, en especial, l’anhelat projecte d’ampliació de l’equipament de l’ateneu al carrer de la Puríssima Concepció de Reus.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ÒPERA / DANSA

El Liceu convidarà Bieito, Ollé, Castellucci i McVicar el 24/25

BARCELONA
LLIBRES

“Calonge, poble de llibres” prepara una gran festa per Sant Jordi

CALONGE
M. Aritzeta
Escriptora, autora de ‘Les dones del lli’

“La lluita i el camí fet per les dones no han estat endebades”

Valls
bcn film fest

Tirar-se els plats pel cap a la Costa Brava

Barcelona
Cinema

Uns dracs amb ADN xinès, australià i europeu

màlaga

Salvat-Papasseit, sempre jove

Barcelona
Drama biogràfic

Radiografia d’una relació tòxica amb un home més gran

Crítica

La recerca de tresors enterrats

Guaita què fan ara
Sèries

La llarga ombra del masclisme seguint el rastre d’un assassí en sèrie