El Principal d'Olot aposta per les estrenes dels olotins Anna Roca i Toti Toronell en l'oferta d'hivern

Inclou, a la primavera, els festivals Sismògraf i Panorama

L'actriu Anna Roca presenta Allà on els escarabats escoltaven contes, una obra que ha creat a partir de textos del periodista Joan Barril i en què a partir de la història d'una dona reclosa que intenta dignificar el seu captiveri explicant contes als insectes de la seva cel·la reflexiona sobre diversos aspectes de la realitat. Toti Turonell proposa Naïf, un pallasso que interpreta ell mateix es confronta al seu àlter ego en forma de dibuix animat. La programació del Principal, però, també té moltes altres propostes d'origen local. El grup de teatre de Tortellà confronta a S.O.S. diversos estereotips de personalitats estavellant un avió en una illa deserta. Els olotins Pasta de Boniato interpreten Equilibri artificial, en què clonen un pare amb un fill d'un any i mig que s'ha de morir, cosa que finalment no passa i han de buscar la manera d'eliminar el clon. Xavi&Mirna i la Marboleny duen al Principal el seu Aigua, premiat recentment amb els Ateneus i que converteix les danses tradicionals en cançons. En el marc del The Pavo Project, una programació per a adolescents, els Teràpia de Shock oferiran un concert acústic.

La Capella de Música de Sant Esteve oferirà per Sant Jordi un nou concert amb obres dels segles XVIII i XIX que va recuperant i orquestrant d'aquest arxiu i que treu a la llum cada dos anys.

Sergi López és l'estrella de la programació del Principal

El Non solum ha permès als programadors del Principal poder disposar de Sergi López després de molts intents. En l'apartat de les propostes més mediàtiques figura l'Ariadna, d'Atalaya Teatro; Un marit ideal, del Goya, amb actors com ara Joel Joan o Abel Folk; Volare, de LOs Dos LOS; Nelly Blue, de T de Teatre; el Boulevard, de la Villarroel, i Guns&Childs&Videogames, del Lliure. L'oferta es completa amb propostes de circ com ara Mermaid's Call, del Centre d'Arts Escèniques de Reus; i Capgirat, de Los Galindos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
DANSA

El coreògraf Alexander Ekman porta al Liceu un ‘Midsummer Night’s Dream’ poc shakesperià

BARCELONA
MÚSICA

Joan Manuel Serrat, premi Princesa d’Astúries de les Arts 2024

BARCELONA
RIPOLL

Ramon González i Montse Bastons guanyen els Jocs Florals Comte Guifré

RIPOLL
MÚSICA

El festival de Dixieland torna al carrer

TARRAGONA
GIRONA

Vuit actuacions musicals i teatrals en el Pati Cultural 2024

GIRONA
CrÒNICA

Un Sant Jordi fred, però esplendorós

TEATRE

La Perla 29 incorpora un ‘Zoo de vidre’

BARCELONA
CRÒNICA

Banyoles, lectora i novel·lada

crònica

Diada radiant en el retorn a l’essència