Música

Cultura

Més de 1.000 músics interpreten ’No Surrender’ de Bruce Springsteen a Vilanova de Bellpuig

Només hi ha faltat ’The Boss’, a qui els organitzadors enviaran el vídeo de l’esdeveniment

Els organitzadors celebren l’èxit de convocatòria però no preveuen tornar-hi: “Quan les coses surten bé, millor no tornar-les a fer”

Els organitzadors del No Surrender Festival han assolit el repte que s’havien posat de reunir almenys 1.001 persones per interpretar alhora aquesta cançó de Bruce Springsteen a Vilanova de Bellpuig (Pla d’Urgell), una localitat de 1.200 habitants. I ho han fet amb escreix: 1.004 músics i cantants, professionals i aficionats, han acudit a la cita musical i gairebé doblar durant un dia la població del municipi.

L’organitzador del festival, Josep Maria Pons, s’ha mostrat molt feliç i satisfet de l’èxit d’haver aconseguit el rècord mundial de reunir més d’un miler de músics i orgullós del resultat. No obstant això, no preveu repetir l’experiència.

“Durant aquests dies i, en especial avui, he viscut coses que m’agradaria que tothom pogués sentir alguna vegada a la vida. Això no obstant, no crec que repeteixi com a organitzador d’un esdeveniment similar. No puc més!. I quan les coses surten bé, millor no repetir-les”, ha sentenciat.

La majoria d’assistents han vingut d’arreu de Catalunya, però també n’han vingut molts de l’Estat espanyol i d’altres països europeus, com Itàlia. Han començat a arribar cap a les set del matí i a les onze s’ha fet un primer assaig general. A la tarda s’han enregistrat per odre els diferents instruments: bateries, baixos, guitarres, teclats i veus.

Els organitzadors han destacat el bon nivell dels participants, que duien la cançó assajada de casa i que només els ha calgut tocar-la tres vegades per fer-la correctament i a temps. A les set de la tarda, malgrat l’amenaça de la pluja, tots junts han interpretant diversos cops el No Surrender i s’ha enregistrat un videoclip. Càmeres aèries i fins i tot drons han gravat diferents escenes que compondran posteriorment un videoclip.

El compositor i músic Antoni Tolmos ha estat l’encarregat de dirigir els més de mil participants que han interpretat la cançó de Bruce.

La idea és pujar el videoclip a Internet i fer-ne arribar una còpia al músic de Nova Jersey, a qui molts confiaven veure a les Terres de Ponent.

Tolmos ha explicat que el Boss estava al corrent d’aquesta iniciativa i fins i tot se l’havia convidat, tot i que finalment no ha vingut. No obstant això, ha assegurat que Springsteen ha estat present a través de cada músic que aquest vespre ha omplert el Camp de futbol de Vilanova de Bellpuig.

El No Surrender Festival va començar a escalfar motors divendres a la nit amb les actuacions de grups com Comandants de Tros, Ball The Raska, Willy & The Poorboys i Manel Fuentes & The Spring’s Team. La festa continua aquesta nit amb la música de George Milesson, un dels grups tribut a Bruce Springsteen més coneguts arreu. Los Tremendos seran els encarregats de posar punt final al festival.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Laia Arañó Vega
Historiadora i autora del llibre “El camp dels catalans”

“El govern a l’exili va voler concentrar els refugiats catalans en un únic camp”

Banyoles
societat

La biblioteca de Cassà de la Selva ja porta el nom de Maria Corominas

cassà de la selva
música

La cantant gironina Jost Jou debuta amb ‘MFQM’: més forta que mai

girona
poesia

Guillem Pérez: “El cor és el vehicle amb què avancen la lectura i la vida”

cadaqués
Cultura

Mor Eduard Lluís Muntada, la veu en català de Vyvyan, el punky d’‘Els joves’

societat

Lectura de poemes i dos concerts per Sant Jordi

santa coloma de farners
SALT

Una marató de contes i música per amenitzar la Diada de Sant Jordi

SALT
Els propers reptes

Els propers reptes

BARCELONA
ÒPERA / DANSA

El Liceu convidarà Bieito, Ollé, Castellucci i McVicar el 24/25

BARCELONA