Antoni Ros-Marbà dirigeix la JONC en el seu sisè encontre a Salou

La Jove Orquestra Nacional de Catalunya actuarà el 3 de gener al Teatre Auditori

Més de 140 músics de la JONC i la JONC Alevins i una vintena de professors es troben ja concentrats al Teatre Auditori de Salou, on fins al 4 de gener treballaran el repertori dels concerts que oferiran al públic. Els integrants de les dues orquestres tenen entre 13 i 24 anys d'edat i provenen de diferents escoles de música i conservatoris de la geografia catalana (15 de les comarques tarragonines) que aprofiten les vacances escolars per treballar el repertori simfònic que interpretaran al final de la trobada. Antoni Ros-Marbà, que dirigirà la JONC, formada per músics d'entre 17 i 21 anys, va qualificar ahir l'encontre d'«altament estimulant»: «Per Nadal tens ganes de quedar-te a casa i fer unes petites vacances. Però val la pena sacrificar-les perquè trobar-te amb gent jove que creu en la música t'enriqueix molt.» Sota la batuta de Ros-Marbà, la JONC interpretarà la Simfonia pastoral, una de les simfonies més difícils de Beethoven, i La italiana, de Mendelssohn. Un repertori complicat i «sense concessions», segons el director artístic de la JONC, Manel Valdivieso: «Sempre triem el millor repertori possible, així com els millors directors i els millors professors, per mantenir el bon nivell de la JONC perquè l'orquestra representa a Catalunya com a país. A més, a partir de la JONC surten músics que després tocaran en orquestres de tot arreu.» El mateix Manel Valdivieso és el responsable de la JONC Alevins, que està formada per intèrprets que tenen entre 13 i 17 anys, i que enguany oferirà dos concerts, un el 3 de gener al Teatre Ateneu de Sant Celoni (19.00 h) i l'altre, l'endemà, al Teatre Auditori de Salou (20.00 h). Els assistents als dos concerts podran gaudir de la interpretació de la Simfonia número 35 en Re Major de Mozart. Ros-Marbà i Manel Valdivieso tenen la col·laboració per preparar els repertoris d'una vintena de professors provinents de diverses orquestres espanyoles i europees com ara la Real Filharmonia de Galícia, l'Orquestra Simfònica de Granada, l'Orquestra del Gran Teatre del Liceu o la Konzerthausorchester de Berlín.

La Jove Orquestra Nacional de Catalunya es va fundar el setembre del 1993. Des del seu naixement, els seus objectius han estat els de facilitar una formació integral als joves músics de Catalunya, col·laborar activament en la inserció dels joves músics en la vida laboral i contribuir a la formació i enriquiment de nous públics. Tot aquest treball es du a terme mitjançant encontres de treball, classes, conferències, concerts, programes de ràdio i televisió, edició de materials educatius i altres produccions. La JONC ha participat en els festivals i sales de concerts més importants del país, sota la direcció de mestres del prestigi de Josep Pons, Guy van Waas, Ernest Martínez-Izquierdo, Jordi Mora, Barry Sargent, Jan Caeyers, Robert King, Paul Goodwin, Andrew Parrott, Salvador Mas i Edmond Colomer.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.