Música

música

concert

De Llach i Sinatra al ‘Despacito’: clàssics al Tempo

El músic i compositor Marc Timón torna a dirigir avui la GIO a ‘Pop hits’, versions de grans èxits del pop-rock, amb les veus d’Arnau Tordera (Obeses) i Alba Llibre

Un dels concerts més recordats de l’última edició del Festival Tempo de Girona va ser sens dubte el que van oferir la GIOrquestra i Marc Timón, en què van versionar bandes sonores memorables de la història del cinema. Un viatge emotiu que en aquesta nova edició del festival musical gironí es pot repetir convidant els espectadors a rememorar algunes de les cançons més destacades de la història clàssica i contemporània del pop-rock.

Per a Pop hits, el concert que tindrà lloc avui a l’Escenari Auditori Tempo de la plaça dels Jurats (22 h), Marc Timón proposa fusionar la intimitat de l’orquestra de cambra (la GIO Ensemble) i la contundència de la banda de música moderna per oferir un repàs dels èxits que més han marcat les nostres vides i han identificat diverses generacions. Un ventall d’autèntics greatest hits que van d’Earth Wind and Fire a Kool & The Gang, de Bruce Springsteen a Michael Jackson, de Metallica a Aerosmith, de Backstreet Boys a Whitney Houston, de Rihanna a Beyoncé i de Beyoncé a Justin Bieber...

Com avança el músic i compositor gironí, “tots ells reinterpretats de forma molt personal, amb estils molt diversos, de tal manera que el públic podrà sentir Amor particular de Llach al ritme de reggaeton o el My way de Sinatra com un tango al més pur estil Piazzolla”. També hi haurà adaptacions “sorprenents”, com l’inevitable Despacito de Luis Fonsi, simfònic.

El fet de tenir la participació destacada de les veus d’Arnau Tordera –el líder polifacètic d’Obeses, considerat pel mateix Timon “una de les millors veus masculines del país”– i Alba Llibre –“que sorprendrà el públic que no la coneix per la seva veu personal i interpretació en anglès”– afegeix un plus al concert.

Pels qui no puguin assistir al concert de demà, Pop hits tornarà a interpretar-se divendres, 28 de juliol, al Prat de Sant Pere de Besalú (22.30 h), i dissabte, 29 de juliol, a la plaça de la Basílica de Castelló d’Empúries (22.30 h).

Tempo ‘Llibres’

En el marc del Festival Tempo, també avui (Espai Village, 18 h), s’enceta un cicle, Llibres, amb què es convida els espectadors a participar de converses informals i disteses amb tres escriptors de renom: una conversa amb Víctor del Árbol (avui, a les 18 h), que continuarà el 2 d’agost amb Xulio Ricardo i el 9 d’agost amb Milena Busquets. Totes les xerrades seran conduïdes per l’escriptor i periodista Martí Gironell.

Estiu actiu

La versatilitat de la GIO, capaç de saltar del gran repertori simfònic a la música moderna, es fa palpable un cop més amb la gira estival que la portarà a actuar a l’església de Llívia el 6 d’agost dins el Festival de Música de la Cerdanya –amb la direcció del seu titular, Marcel Sabaté, un programa de Mozart, Schubert i Beethoven–, al Festival de Santa Florentina amb el seu Música de cinema el 19 d’agost i al cicle de concerts d’estiu de Calella de Palafrugell el 23 d’agost, on els seus principals solistes interpretaran obres mestres de l’època romàntica.

Pel que fa Marc Timón, continua vivint a Los Angeles, però quan aterra per aquesta època a Catalunya, no para. A més d’actuar amb la GIO, estrenarà a Andorra el concert amb versions orquestrals de les cançons de Ramon Mirabet que interpretarà el mateix cantant acompanyat per l’ONCA. També té enllestida la banda sonora d’Arkhana, el capítol pilot d’una ambiciosa sèrie de ciència-ficció.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

novetat editorial

Josep Maria Sebastian: “Tots els crims són de proximitat... per a algú segur”

campdevànol
música

La cantant kurda Aynur Dogan encapçala el FIMPT de Vilanova i la Geltrú

vilanova i la geltrú
MÚSICA

La periodista empordanesa Georgina Arnau debuta en la música com Genna amb ‘El pacte’

castelló d'E.
art

El ‘Bestiari’ de Carlos Casas porta a Venècia sons i imatges d’onze parcs naturals catalans

venècia
Crítica

Quant n’hem d’aprendre!

música

Cala Vento guanya amb ‘Casa Linda’ els Premis Min al millor disc de rock i al millor disc de l’any

torroella / figueres
guardó

Raimon rebrà el Premi Prat de la Riba 2024 de l'IEC la diada de Sant Jordi

barcelona
Cultura

Mor Feliu Trujillo, prestigiós ceramista artístic d’Esparreguera

TEATRE

Gorina trasllada a ‘Ifigènia’ el dolor de totes les dones sacrificades

BARCELONA