Cinema

Cinema

Dolça adolescència

El jove tarragoní David Aymerich debuta amb el seu primer llargmetratge, ‘Sweet lemon’, un film que plana sobre l’adolescència i que es preestrenarà el 17 de setembre al Teatre Tarragona

Protagonitzada per David Solans i Elena Rivera, en l’equip tècnic i artístic hi figuren molts noms tarragonins

El film gira al voltant d’un jove que acaba a comissaria després d’una nit de festa

Només té 22 anys, i ja en fa quatre que va començar a gestar el seu primer llargmetratge, Sweet lemon (El dulce sabor del limón). El tarragoní David Aymerich, estudiant de comunicació audiovisual de la Universitat Rovira i Virgili (URV), no només ha dirigit el film, sinó que també n’ha escrit el guió, n’ha fundat la productora, Ayhe Productions, i ha remenat cel i terra per trobar finançament i poder tirar-la endavant: “No ha estat gens fàcil”, destacava ahir Aymerich, ara ja amb la tranquil·litat d’haver aconseguit fer-la realitat. La pel·lícula es preestrenarà oficialment el 17 de setembre, al Teatre Tarragona, en el marc de les festes de Santa Tecla. Aquest acte, al qual assistirà tot l’equip tècnic i artístic, donarà el tret de sortida al seu recorregut per festivals nacionals i internacionals, aquesta mateixa tardor, i a la posterior distribució per a la seva exhibició pública.

La pel·lícula, rodada en llengua castellana i que serà doblada al català i a l’anglès, és protagonitzada per Elena Rivera (Carina, en la sèrie Cuéntame cómo pasó) i David Solans (un actor que va debutar el 2013 en el llargmetratge Fill de Caín, del també tarragoní Jesús Monllaó). En el repartiment d’actors hi figuren molts noms tarragonins, com ara els d’Abril Garcia, Adrià Triviño, Aaron Quim Santiago i, sobretot, Mercè Rovira, l’actriu amb una trajectòria llarga en el món del cinema i que també ha apadrinat el debut del jove director: “Mercè Rovira em va introduir en el món del cinema i m’ha ajudat molt per fer possible aquesta pel·lícula”, explicava ahir David Aymerich.

Sweet lemon és “un llargmetratge de ficció i un drama adolescent”, al voltant de les dificultats que comporta fer el pas cap a la maduresa, en paraules del seu director. Gira al voltant del Jaume, un adolescent que acaba a comissaria després d’una nit de festa i la vida rutinària del qual començarà a fer uns girs inesperats. Allí coneixerà Ilena, “una noia enigmàtica que alimentarà tots els seus somnis i il·lusions, i fugirà amb ell a la recerca d’una vida millor”. Una reflexió sobre l’etapa de l’adolescència que, lluny de la dolçor, la realitat fa amarga. I que el jove David Aymerich encara té prou propera.

Banda sonora original

En el seu treball també hi té un paper important la banda sonora, original de Valen Haralambidis i Ivan Oechle –integrants del grup The Wardenclyffe–, que ahir van explicar que, tot i que la base és la música clàssica, hi han volgut donar “una textura electrònica”. El director de fotografia és Luis Enrique Carrió; el responsable del muntatge, Arturo M. Antolín, i el cap de producció, Joan Albert Besora.

El film “té un estil bastant underground”, assenyala el director, que confessa que un dels seus referents cinematogràfics és El árbol de la vida, dirigida por Terrence Malick.

Aymerich va fundar Ayhe Productions a finals del 2012 i un any després va escriure el guió de la que ara és la seva opera prima. A finals del 2014 va iniciar el rodatge, amb l’ajut de la Tarragona Film Office, que es va desplegar per diferents espais de Tarragona, com ara la rambla Nova i el Balcó del Mediterrani, els carrers Major i Granada, la terrassa del pretori romà i el far de la Banya, entre altres.

La producció de la pel·lícula ha tingut un cost modest de 30.000 euros, que ha finançat gràcies a patrocinis privats, a una campanya de micromecenatge i als diners que el mateix director tenia estalviats per fer un màster, “i que ara no serà”, va explicar.

Quan encara no s’ha estrenat El dulce sabor del limón, Aymerich ja té entre mans un altre projecte, Nordur, un llargmetratge en clau musical, que actualment es troba en fase de preproducció i desenvolupament, i que també serà produït per Ayhe, en coproducció amb Islàndia. En aquest cas, el film explica les peripècies d’Alexandra, una jove cantautora de folk-rock, en el seu intent d’assolir la fama internacional.

Preestrena a Tarragona
El Teatre Tarragona serà l’escenari, el dia 17 de setembre, de la preestrena de la pel·lícula ‘El dulce sabor dellimón’, l’‘opera prima’ de David Aymerich. A partir d’aquest moment el seu director començarà el periple per diversos festivals nacionals i internacionals, abans de la seva exhibició a les sales de cinema comercials.
22
anys
té David Aymerich, i ja en fa quatre que va escriure el guió de la pel·lícula i cinc que va fundar la productora Ayhe Productions.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona