Els Amics de la Música de Valls ultimen la «Cançó d'amor i de guerra», la seva producció més ambiciosa

El tenor Roger Padullés i el baríton Carlos Aguirre són dos dels protagonistes

Cançó d'amor i de guerra, una sarsuela catalana en dos actes amb música de Rafel Martínez Valls i lletra de Lluís Capdevila i Víctor Mora, va ser estrenada l'any1926, en plena dictadura de Primo de Rivera al Teatre Nou de Barcelona. La coral Terpsícore en va triar un fragment per al concert que es va fer a la capital de l'Alt Camp el febrer del 2009, durant el bicentenari de la batalla del pont de Goi. Des de l'associació Els Amics de la Música de Valls es va considerar que el llibret sencer podia culminar en un espectacle singular i inèdit. «Ens vam posar a fer feina de seguida convençuts que valia la pena tirar endavant aquest projecte amb una part de cantants vallencs, tant els solistes, que tenen un alt nivell, com el cor, amb una qualitat contrastada», argumenta Romà Galimany, president de l'associació.

La fitxa artística es completa amb la vallenca Esther Martínez (soprano), la barcelonina Núria Dardinyà (soprano), l'espluguí Raül Fernández (tenor) i l'Orquestra Simfònica Teatre Líric de Barcelona, tot en un espectacle que serà conduït per Josep M. Damunt, el qual tindrà l'oportunitat de rescabalar-se d'una intervenció no gaire afortunada en l'espectacle d'òpera lírica que es va veure per Santa Úrsula, a Valls. El muntatge s'ha estructurat en format de concert, però respecte a la posada en escena els organitzadors han considerat la necessitat de modificar la il·luminació del centre cultural, que és on tindrà lloc el recital, i de disposar la formació coral en un punt de l'escenari en què les condicions acústiques són òptimes.

Cançó d'amor i de guerra situa l'acció a l'any 1793, en plena Revolució Francesa, a la Catalunya del Nord, i narra la història d'amor entre dos joves: Eloi –Roger Padullés– i Francina –Esther Martínez–, que veuen com els seus destins se separen a causa d'un encontre inesperat amb l'infortuni, ja que el fill del batlle Ridau es proposa com a objectiu casar-se amb Francina. Com a rerefons, l'espectador descobrirà les conseqüències de la guerra i els interessos socials, econòmics i polítics. En l'aspecte musical, el llibret integra les Muntanyes del Canigó, com a preludi del segon acte, i la coneguda Sardana del Vallespir, com a introducció del personatge de Francina.

Els Amics de la Música de Valls pretenen donar continuïtat a aquesta producció i preparen un itinerari de l'espectacle per diferents indrets de les comarques tarragonines.

Les entrades ja s'han posat a la venda a la taquilla del Teatre Principal de Valls al preu de 20 euros. Als abonats al cicle Nits de Clàssics i als jubilats les localitats els costaran 15 euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona
música

Twenty One Pilots actuaran al Palau Sant Jordi l’abril vinent

Barcelona