Música

L’Eufònic absorbeix més públic i es consolida en el panorama musical català

El festival ebrenc aconsegueix l’objectiu de convertir-se en un referent de les noves músiques

Hi ha intervencions audiovisuals, tallers i concerts

Intervencions audiovisuals, tallers, instal·lacions en espais museístics i accions sonores són algunes de les activitats que durant els últims quatre dies han fet vibrar diverses poblacions de les Terres de l’Ebre. Avui culmina l’Eufònic, un festival d’arts sonores i visuals contemporànies que té com a epicentre Sant Carles de la Ràpita però que, també, ha arribat a espais artístics d’Alcanar, Amposta, Miravet, Tortosa, Ulldecona i Vinaròs. Enguany el certamen ha arribat a la sisena edició i ho ha fet amb un augment de públic. “L’Eufònic és únic a l’hora d’utilitzar els espais i de programar a partir d’una idea de recorregut pensat a ritme humà. És una experiència sonora i visual directament vinculada al paisatge”, explicava ahir al vespre Vicent Fibla, el director del festival. “Els grans festivals urbans estan molt bé, però calen propostes més petites que et fan descobrir nous racons del país i noves tendències”, hi va afegir. L’Eufònic és un esdeveniment indissoluble de la singularitat del paisatge de les Terres de l’Ebre i, més concretament, del paisatge del Delta, que n’esdevé un dels elements vertebradors de la programació.

Des de dijous, una cinquantena d’artistes, de diferents països, han ofert vint-i-tres actuacions musicals en diversos espais. Les més experimentals, al Mercat Vell, les més intimistes, a l’Església Nova, i les més festives i nocturnes, al Pavelló Firal, de Sant Carles de la Ràpita.

Entre els noms, ha destacat el d’Indian Wells, amb el seu tecno lluminós, o el clàssic de l’electrònica britànica Bola. Ahir el festival va arribar a un dels seus moments de clímax amb el concert vermut programat als Ullals de Baltasar, uns aiguamolls als afores d’Amposta. Hi van actuar Les Sueques i el seu pop vitalista i energètic. Per tant, l’Eufònic ha complert l’objectiu de ser un referent en el camp de l’experimentació i de les noves tecnologies aplicades a l’art i a la música.

Per als qui no n’hagin tingut prou amb els quatre dies de música a les Terres de l’Ebre, l’Eufònic Urbà, extensió urbana del festival a Barcelona, se celebrarà a l’Arts Santa Mònica el proper mes de febrer.

LA XIFRA

4.000
espectadors,
com a mínim, són els que han assistit als espectacles programats fins ara al festival Eufònic.

Festa final al Xiringuito de la Costa

Aquest migdia el final de festa de l’Eufònic 2017 se celebrarà en un dels restaurants flotants de la badia dels Alfacs, al mig del delta de l’Ebre. El grup Ladilla Rusa (format per Víctor Clares i Tania Lozano) portarà els ritmes de tecnorumba i electropop al Xiringuito de la Costa, una plataforma al mig de l’aigua, a tocar de la reserva natural de la punta de la Banya. La música continuarà amb Santa Marta, una de les discjòqueis més prolífiques de l’ambient barceloní que portarà, al Delta, la música habitual de locals mítics del barri del Raval com La Bata i el Cangrejo, de festes com Churros con Chocolate de la Sala Apolo. En aquesta ocasió Santa Marta es deixarà portar per l’esperit musical dels anys setanta. La seva música servirà per amenitzar el vermut i el dinar i connectar la Ciutat Comtal amb els espais naturals del sud de Catalunya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

bcn film fest

Tirar-se els plats pel cap a la Costa Brava

Barcelona
Cinema

Uns dracs amb ADN xinès, australià i europeu

màlaga

Salvat-Papasseit, sempre jove

Barcelona
Margarida Aritzeta
Escriptora, autora de ‘Les dones del lli’

“La lluita i el camí fet per les dones no han estat endebades”

Valls
Drama biogràfic

Radiografia d’una relació tòxica amb un home més gran

Crítica

La recerca de tresors enterrats

Guaita què fan ara
Sèries

La llarga ombra del masclisme seguint el rastre d’un assassí en sèrie

Drama

‘Rosalie’, una dona barbuda contra la societat

animació

‘Hate songs’, ferides que no es curen