Cultura popular

municipal

capitalitat de la cultura

Queden més de 250 activitats de la capitalitat

Reus encara la recta final amb una valoració positiva dels primers mesos

La celebració de la capitalitat cultural encara els darrers mesos amb bones perspectives. Aquest va ser el missatge que ahir va voler transmetre la regidora del ram, Montserrat Caelles, a l’hora de presentar els actes que han de dur-se a terme fins al 13 de gener de l’any vinent, data prevista per a la cloenda de l’esdeveniment. Si fins al juliol passat es van realitzar 211 activitats que van reunir més de 100.000 persones, segons fonts municipals, durant les setmanes vinents se’n faran 267. “La valoració que fem fins ara és molt positiva, i crec que la de Reus ha estat la millor capitalitat cultural catalana de totes les que s’han fet”, va celebrar Caelles, acompanyada pel batlle Pellicer. El pressupost global de la iniciativa és superior als 800.000 euros, 230.000 dels quals els ha aportat el consistori.

L’alcalde va destacar el paper de la capital del Baix Camp com a “dinamitzadora cultural” al país, per darrere de Barcelona. Pellicer va assenyalar que la programació cultural de Reus “ja és forta, però amb aquest esdeveniment ens hem posicionat com a referent”. En aquesta mateixa línia es va manifestar Caelles, que va dir que “ens espera un trimestre molt intens i farcit d’activitats adreçades a tots els públics”. Caelles va recordar que l’objectiu de la capitalitat era “projectar Reus a l’exterior”, a banda de fomentar “l’orgull de ciutat i de pertinença”.

Misericòrdia centrarà els propers actes

En el marc de les properes festes de Misericòrdia s’inscriuen algunes de les noves activitats de la capitalitat, com ara el primer festival de rumba catalana, el 16 de setembre, el Concert de la Kapital, el 30 de setembre, i el congrés Món gegant, entre el 12 i el 15 d’octubre. Fora de Misericòrdia hi ha previstos un simposi sobre l’arquitecte Lluís Domènech i Montaner, el 6 i 7 d’octubre, i també l’exposició Reus, retrat d’una centúria, al Museu de la plaça de la Llibertat. Per la seva banda, la comissària de l’esdeveniment, Montserrat Grau, va apuntar que en total la capitalitat haurà permès tirar endavant 166 de les 248 propostes rebudes per ser dutes a terme.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona