Teatre

Municipal

Les Borges Blanques inicia els tràmits per construir un teatre

L’Ajuntament veu “necessari” disposar d’un espai “polivalent” per a usos culturals i firals, ja que ara es fan als pavellons i estan “congestionats”

Ara s’encarrega la redacció, però tindrà 360 seients i costarà 1,7 milions

El govern de les Borges Blanques ha donat llum verd a la convocatòria per a la redacció del projecte tècnic per construir un teatre municipal. És el primer pas administratiu per dotar la població d’un espai que pugui albergar espectacles i esdeveniments culturals del qual ara mateix no disposa.

Actualment, la majoria d’actes d’un certa envergadura, com ara obres de teatre, concerts o xerrades de promoció municipal i a porta tancada, es fan als pavellons de l’Oli i de Francesc Macià. La primera tinent d’alcalde, Núria Palau, assegura que disposar d’un teatre polivalent és “molt necessari, perquè els pavellons poliesportius estan congestionats per un gran nombre d’activitats, i tampoc permeten rebre’n de culturals” en funció de les seves característiques.

El nou teatre estarà situat al carrer de les Borges del Camp número 33, en un solar de 1.450 metres quadrats. Ara es posa a concurs el projecte tècnic i, per tant, encara no existeix cap detall sobre com serà el futur edifici. Ara bé, la licitació ja detalla a hores d’ara que haurà de tenir 360 seients, una graderia plegable, un escenari telescòpic a dos nivells amb acústica variable i una sala de cafeteria.

Des del govern es concep el nou equipament no només com un espai per fer-hi espectacles teatrals sinó que les característiques tècniques en permetin “flexibilitat d’ús per a funcionar com a auditori, sala de ball o usos firals complementaris”. La inversió que calcula el govern és elevada respecte al pressupost municipal, ja que arriba a 1,750.000 euros. Fonts municipals consultades han apuntat que es pagarà amb “fonts propis municipals, de la Generalitat i la Diputació de Lleida”. La intenció és tenir-lo enllestit abans no finalitzi l’actual mandat. De moment, la licitació del projecte i altres tràmits administratius ja requereixen com a mínim 7 mesos i mig.

La reforma de Francesc Macià, ben aviat

La construcció d’un teatre és, sens dubte, la principal obra de l’actual mandat. Una altra de destacada és l’arranjament de l’avinguda Francesc Macià, que és a l’entrada al municipi des del sud i on se situen equipaments destacats com el Consell Comarcal de les Garrigues, el CAP i el pavelló del tennis taula. Fonts municipals consultades han avançat que “a finals d’enguany o a primers del 2018” s’iniciarà la remodelació de la part dreta de la via, ja pressupostada al 2016 amb 249.000 euros. Concretament, s’hi millorarà l’enllumenat i s’hi plantaran arbres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona