El bloc de l'escultor Salvador Juanpere pren forma de llibre

La publicació està prologada per Pere Anguera, mort el 4 de gener passat

L'artista va explicar divendres, durant la presentació del llibre al Centre de Lectura de Reus, que sempre ha tingut vel·leïtats literàries, més exactament «d'anotar coses». De fet, Juanpere sempre porta al damunt un quadern, una mena de dietari, en què va abocant reflexions i anotacions sobre el quefer quotidià, tant el personal com l'artístic: «Però el format del bloc em va venir com anell al dit. Crec que ha anat molt bé per a aquestes reflexions meves, que són textos amb voluntat poètica, sense acabar de ser poesia, i textos assagístics, sense que acabin de ser assaig.»

El bloc el va començar l'any 2006 però inclou textos de dos anys abans. Per a l'escriptor Jordi Cervera, que va presentar el llibre, és un rara avis en l'àmbit dels blocs electrònics, perquè «ofereix molt de contingut i està molt ben fet i escrit». Segons l'opinió de Cervera, «el bloc de Salvador Juanpere és una transposició física del projecte de vida que reflecteix en l'escultura».

El llibre, dissenyat pel també artista Aureli Ruiz, que ha aconseguit donar-li un format gairebé escultòric, té un pròleg del desaparegut historiador Pere Anguera, gran amic de l'escultor de Vilaplana, que és un dels últims textos que aquest va escriure. En paraules de Juanpere, es tracta d'«un pròleg d'una extraordinària qualitat literària i d'una tendresa i una generositat cap a mi grandiosa.» L'autor es va doldre que l'amic no hagués pogut veure a temps el llibre, perquè la seva edició es va alentir per problemes de producció. Aquest fet queda reflectit en un correu electrònic que Anguera va enviar a Juanpere el 3 de desembre –«a veure si avança el disseny, que l'any ja s'acaba»–, i que l'escultor va llegir divendres davant el públic. Precisament, la presentació del llibre va acabar amb la lectura, per ell mateix, de l'últim escrit que fins aquell dia hi havia al bloc: «Elegia a l'estimat Pere Anguera», del 4 de gener.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
societat

La biblioteca de Cassà de la Selva ja porta el nom de Maria Corominas

cassà de la selva
música

La cantant gironina Jost Jou debuta amb ‘MFQM’: més forta que mai

girona
poesia

Guillem Pérez: “El cor és el vehicle amb què avancen la lectura i la vida”

cadaqués
Cultura

Mor Eduard Lluís Muntada, la veu en català de Vyvyan, el punky d’‘Els joves’

societat

Lectura de poemes i dos concerts per Sant Jordi

santa coloma de farners
SALT

Una marató de contes i música per amenitzar la Diada de Sant Jordi

SALT
Els propers reptes

Els propers reptes

BARCELONA
ÒPERA / DANSA

El Liceu convidarà Bieito, Ollé, Castellucci i McVicar el 24/25

BARCELONA
LLIBRES

“Calonge, poble de llibres” prepara una gran festa per Sant Jordi

CALONGE