Teatre

Cultura

La triple A

El premi Quim Masó, valorat en 40.000 euros, ha estat atorgat al projecte ‘Alba’, escrit per Marc Artigau i que defensa Atrium Produccions

El Quim Masó és l’únic guardó del país que premia la producció teatral en llengua catalana

Alba, Artigau i Atrium: la triple A. Atrium Produccions és la guanyadora del premi Quim Masó pel projecte d’Alba. El premi està valorat en 40.000 euros i l’obra té garantida l’estrena al Temporada Alta de l’any vinent i també una estada al TNC. Alba és un thriller de ciència-ficció, escrit per Marc Artigau, que reflexiona sobre la manera de relacionar-se i quines fórmules té l’individu per gestionar la soledat dins de la societat.

Atrium és una companyia de teatre, nascuda el 2003 i dirigida per Raimon Molins, que també disposa de sala a Barcelona, des del 2011. Per ara, la majoria de les seves produccions les han realitzat al seu teatre, tot i que també van atrevir-se a fer una peça de format mitjà al Romea: Litoral, de Wadji Mouawad, el 2013. Per ara, en el repartiment hi figura David Selvas i Patricia Mendoza (una altra de les membres de la companyia). Artigau és un jove dramaturg que ja ha estrenat al TNC (Un mosquit petit) i a la Biblioteca de Catalunya (Caïm i Abel).

Alba ha estat el projecte guanyador dels dotze que es van presentar en aquesta edició. Van quedar finalistes l’adaptació Incògnit, de Nick Payne (de la Cia La Inògnita), i L’ocell ferit o l’ou, de Bruna Cusí, amb Elisabet Casanoves, Òscar Castellví i Joana Vilaplana. Alba és la protagonista: una professora universitària d’història de l’art jubilada que decideix comprar una companyia: un robot que té empatia amb el seu client. Hi ha un tercer personatge, l’Home, que havia estat amant d’Alba i que queda esfereït del robot: està dissenyat per ser una rèplica de la dona, 40 anys més jove.

El premi Quim Masó s’ha convertit, avui, en l’únic guardó que premia un projecte de producció. Des del 2006 que es va convocar el premi (en memòria de l’actor, director i productor teatral) han ajudat a donar visibilitat a produccions de noms com Joan Yago/La Calòrica, Albert Arribas, Josep Maria Miró, Miquel Gorriz, La Conquesta del Pol Sud o Lluïsa Cunillé, entre d’altres. Aquest 1 de desembre es representa Medusa, de La Virgueria, premi Quim Masó 2016.

Primer combat

Laia Alsina Ferrer va ser la guanyadora de la primera eliminatòria del Torneig de Dramatúrgia, de dilluns al vespre a La Planeta. Amb el text A l’altre barri, que porta a l’escenari un entramat de relacions familiars complicades que entren en conflicte durant un enterrament. Alsina es va imposar, pels punts, a Raquel Loscos, que va presentar un text surrealista: relatava una trobada casual entre una infermera i una antiga deessa mesopotàmica amb un final destructiu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Cinema

El BCN Film Fest obre portes i espera Meg Ryan

barcelona
Mònica Soler Ranzani
Novel·lista

“Faig ficció, però em preocupa molt la versemblança”

Barcelona

Model i artista amb final feliç

Barcelona
ARTS EN VIU

Ròmbic produeix un ‘site specific’ amb 10 titellaires pel seu desè aniversari

BARCELONA
sant feliu de guíxols

Dani Fernández, La Oreja de Van Gogh i Nil Moliner, al 2n Idilic Festival

sant feliu de guíxols
mostra

Nova exposició permanent a la Fundació Josep Pla de Palafrugell

Palafrugell
Crítica

Lloança al gran misteri

Besalú

El Festival de Música de Besalú s’avança a la primavera

Besalú
TEATRE

El Poliorama reivindica Gómez de la Serna i Valle-Inclán amb un cabaret

BARCELONA