cultura

Festes i tradicions

Lluèrnia vesteix de llum i foc cinquanta espais d’Olot

El festival aplega artistes i professionals de diversos àmbits

Tindrà lloc l’11 de novembre vinent

El festival Lluèrnia convertirà Olot l’11 de novembre vinent en la capital del llum i del foc una altra vegada. Una cinquantena d’espais de la ciutat acolliran instal·lacions efímeres d’artistes visuals, de professionals de diversos àmbits i d’alumnes de les escoles d’art del país i dels centres de la Garrotxa. L’estudi d’arquitectura Bosch-Capdeferro, que el 2010 va rebre la menció especial a l’arquitecte emergent del Mies van der Rohe Award, crearà l’Hort de la Llum, la principal instal·lació i encàrrec directe del festival. Amb el títol d’O, es farà a la plaça de les Rodes. Una altra de les propostes destacades és la del reputat escultor Tom Carr, que confeccionarà un itinerari de llum de 400 metres al passeig basàltic. I els voluntaris del festival gestionaran, al carrer Terrassa, Entreintermitències.

A part de les propostes dels alumnes de les escoles d’art i disseny d’Olot, Terrassa i Reus, EINA i Belles Arts de la Universitat de Barcelona i dels instituts la Garrotxa i Montsacopa i el SES Vilarasa de Besalú, totes les escoles d’Olot i rodalia participaran en una instal·lació col·lectiva, Poliorames Mutants, en la qual reinterpreten algunes de les pintures del Museu de la Garrotxa. El Pim, pam, pum, foc! convida a visitar el seu local; l’Aoapix presenta A la velocitat de la llum, i repeteixen amb noves propostes Gonzalo Martín, Clara Grezner, David Tortajada, Trias-Laguarta, i Josep Fernàndez Margalef.

Lola Solanilla fa una intervenció a la gredera del Montsacopa amb més de 150 col·laboradors; el Taller de Magnèsia munta Il·luminàncies al cementiri; Etsab-UPC presenta una suggeridora porta d’entrada a l’infern, i Xevi Bayona ocuparà tota la plaça Major amb una instal·lació.

El programa també presenta instal·lacions de petit format, com Reflectància diferida, de Quim Domene, i hi haurà propostes del Col·lectiu d’ArtistesLlibertaris, l’Encesa dels Il·luminats de Juià, el Club Skate Olot i la residència del Tura. El Carromato de Cadiz clourà el festival. Els 15 dies previs es presenten activitats sota el títol de La Fumarola del Lluèrnia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda