Música

música

“Hem assumit que sempre serem Sopa de Cabra”

Ja s’han venut més de la meitat de les entrades per al festival La Nit del Sopa, que tindrà lloc el 9 de desembre a Fontajau, amb el grup gironí, M-Clan i Adrià Puntí

“No vivim en un moment normal”, deien ahir els components de Sopa de Cabra en una roda de premsa que s’havia hagut d’ajornar dues vegades en les darreres setmanes perquè coincidia amb jornades de mobilitzacions i aturades de país. L’objectiu de la roda de premsa era presentar oficialment La Nit dels Sopa, el nou festival que ha impulsat el grup gironí i que tindrà lloc el dissabte 9 de desembre –“En plena campanya electoral, cosa que tampoc no havíem previst”– al pavelló de Fontajau, de Girona (21 h, 30 euros), amb Sopa de Cabra com a amfitrions i M-Clan i Adrià Puntí com a convidats d’un triple concert que durarà cap a cinc hores i inclourà algunes col·laboracions entre els grups participants i potser alguna sorpresa més. Com que aquesta primera edició de La Nit dels Sopa servirà no només per tancar la gira del grup –o les quatre gires que ha anat empalmant des del seu darrer retorn, el 2015–, sinó també com a gran cloenda multitudinària del festival Temporada Alta , ahir el seu director, Salvador Sunyer, va dir: “Farem una espècie de llista única, sumarem esforços i anirem de bracet.”

Fins ahir ja s’havien venut més de 2.500 de les 4.000 entrades que inicialment, es posaran a la venda, tot i que aquesta capacitat es podria ampliar en funció de la demanda. Al marge d’això, hi va haver poca informació detallada sobre el festival, anunciat ja fa tres mesos: encara no és clar quin serà l’ordre dels grups –la idea és que Sopa toqui al mig dels altres dos grups o, més probablement, al final– i el grup gironí va anunciar una actuació “generosa”, més en el sentit que hi estiguin representades totes les seves etapes, des del començament –“Aquesta última gira ha estat força antològica, amb una quinzena de temes que gairebé no s’han mogut del repertori”–, que no per una estricta qüestió de durada. “Cap dels tres grups no ens podrem allargar gaire, perquè cinc hores de música pot arribar a ser un càstig per al públic”, va afirmar Josep Thió.

Sobre la tria dels convidats d’aquesta primera edició, el grup va explicar que havia fet una llarga llista inicial –en què també hi havia noms com ara Andrés Calamaro, que va enregistrar amb ells Mundo infierno, i Macaco– i que al final van triar Adrià Puntí (“Vam pujar junts, i ara es troba en un moment artístic brillant”) i M-Clan. “Si nosaltres fóssim de Múrcia o ells de Girona, segur que hauríem anat als mateixos bars”, va dir Gerard Quinta per remarcar la bona sintonia entre dos grups que han begut de fonts musicals molt semblants. “Estem contents de compartir amb dos grups afins una nit de rock i de poder començar La Nit dels Sopa des de les arrels. Això ens motiva i té encara més sentit per a nosaltres”, va afegir-hi Quintana. Però La Nit dels Sopa, que es preveu que tingui continuïtat en futures edicions, no neix amb vocació de ser un festival només de rock o que representi una determinada generació, com aquest primer any. “Com pot arribar a ser el festival en futur? No ho sabem. Potser l’obrirem a altres espais, a grups més joves que ens emocionen...” Ara mateix no és clar ni tan sols si el festival es farà cada any o quina periodicitat tindrà, tampoc si Sopa de Cabra tocarà en cada edició o es podria limitar en algun cas a programar els grups participants. El que sí és clar és que el grup continuarà endavant, al marge d’altres projectes que puguin tenir els seus membres: “Hem assumit que sempre serem Sopa de Cabra.” I com ja havia anunciat Josep Thió, el més probable és que a partir de l’any vinent la banda vagi enregistrant i publicant per internet el nou material, cançó a cançó, per reunir-les totes més endavant en un àlbum. “Dosificar les cançons, com ja ho feien els Beatles i els Stones, et permet abraçar-les i tractar-les millor.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els propers reptes

Els propers reptes

BARCELONA
ÒPERA / DANSA

El Liceu convidarà Bieito, Ollé, Castellucci i McVicar el 24/25

BARCELONA
LLIBRES

“Calonge, poble de llibres” prepara una gran festa per Sant Jordi

CALONGE
M. Aritzeta
Escriptora, autora de ‘Les dones del lli’

“La lluita i el camí fet per les dones no han estat endebades”

Valls
bcn film fest

Tirar-se els plats pel cap a la Costa Brava

Barcelona
Cinema

Uns dracs amb ADN xinès, australià i europeu

màlaga

Salvat-Papasseit, sempre jove

Barcelona
Drama biogràfic

Radiografia d’una relació tòxica amb un home més gran

Crítica

La recerca de tresors enterrats