Patrimoni

Patrimoni

Cabrera vol regular l’accés al castell de Burriac el 2019 i fer pagar als de fora

És una de les accions del pla estratègic de turisme per potenciar el patrimoni arqueològic

S’estudiarà la fórmula per contribuir als costos de manteniment

Cabrera de Mar és un referent turístic al Baix Maresme pel símbol del castell de Burriac, que dalt del turó presideix el poble. La torre de defensa, però, suposa al cap de l’any uns costos de manteniment a l’Ajuntament, que n’és el propietari. Durant els caps de setmana un vigilant vetlla per garantir la seguretat i la neteja del recinte coincidint amb l’afluència de visitants. “No ens surt de franc i no es tracta d’explotar-lo però sí que ens plantegem regular l’accés i que els de fora paguin quelcom simbòlic per ajudar a cobrir les despeses”, explica l’alcalde, Jordi Mir (PDeCAT).

Així ho recull el pla estratègic de turisme que s’ha presentat aquest cap de setmana i que s’ha elaborat des de la Diputació de Barcelona. Seria una de les actuacions a portar a terme el 2019 i segons explica l’alcalde encara s’ha de determinar quina seria la fórmula per contribuir al seu manteniment. Una possibilitat seria cobrar als conductors que estacionen els vehicles als terrenys que hi ha per sobre del berenador de la Font Picant. L’altra, que el mateix encarregat de vigilar els caps de setmana assumís el cobrament als qui els caps de setmana fan l’excursió fins a dalt del castell. Segons l’estudi elaborat per la Diputació, es calcula que al llarg de l’any es desplacen fins a Burriac unes vint-i-cinc mil persones.

Aquesta seria una de les actuacions a realitzar el 2019, segons el pla estratègic aprovat per l’Ajuntament. El mateix any es confia desencallar els tràmits per aconseguir fer visitables les restes arqueològiques de Ca l’Arnau, que són en terrenys privats.

Il·luminar la torre

El govern municipal també està pendent de la subvenció que va sol·licitar a la Generalitat l’any passat, per un import de 60.000 euros, que ha de permetre la il·luminació permanent del conjunt històric. Uns treballs per executar el 2019 i que han de fer arribar la connexió de servei elèctrica fins al turó per il·luminar-lo a la nit.

Per a l’any vinent el pla estratègic es fixa potenciar la Fira Iberoromana i passar-la a fer anual. La cita ja suma uns cinc mil visitants, però la intenció és doblar la xifra en pròximes edicions.

La inauguració del centre del visitant a Can Benet, aquest cap de setmana, ha servit per presentar els tríptics sobre les visites teatralitzades que es fan al patrimoni i també dalt del castell.

LA FRASE

El castell ens genera despeses i plantegem l’accés i que els de fora paguin quelcom simbòlic
Jordi Mir
Alcalde de cabrera de mar (pdecat)

LA XIFRA

25.000
són els visitants que es calcula que pugen a l’any a dalt del castell de Burriac.

Poca platja, però una gran horta

És inqüestionable la riquesa arqueològica que amaga el poble de Cabrera. Un dels grans objectius del pla estratègic és aconseguir entre el 2014-28 els recursos suficients per fer el museu d’interpretació del món iberoromà. L’altre projecte és aconseguir fer visitable el poblat iber on només s’ha excavat una petita part de la seva superfície.

El pla estratègic no oblida l’extensa zona agrícola com un dels aspectes positius a explotar per oferir producte alimentari de proximitat. No pot dir el mateix de la poca extensió de platja que té el front litoral, condicionada cada any pels temporals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Faulkner, l’autor de les mil veus

Barcelona
MÚSICA

Guillamino: “A la música del país, li falta un sentiment una mica més de tribu”

BARCELONA
música

Lecocq debuta amb ‘Sous la glace / Sota el gel’, un manifest bilingüe contra la superficialitat

la bisbal d’empordà
Crítica
música

Blau de Colònia

GIRONA
calonge

L’Orquestra Di-versiones encapçala el cartell del tercer OncoMusic Fest

calonge

Llum verda a la nova biblioteca central pendent de trobar el finançament de 13,9 milions

SANT CUGAT DEL VALLÈS
TEATRE

El TNC aborda la crítica al sistema judicial amb ’Els criminals’

BARCELONA
Cultura

Adeu a Lorena Velázquez, la reina del cinema fantàstic

novetat editorial

Laurent Binet presenta una novel·la epistolar i detectivesca

Barcelona