Patrimoni

Festes i tradicions

Per Nadal, els nens i nenes es convertiran als museus en petits superherois

Vint-i-sis equipaments de la Xarxa de Museus gironins celebren una nova edició de la campanya que promociona les visites de públic familiar

Del 9 de desembre al 7 de gener tindrà lloc la tercera edició de Nadal al Museu. Els 26 museus que integren la Xarxa de Museus de les Comarques de Girona s’uneixen de nou amb el lema Aquest Nadal la teva aventura comença al Museu per motivar les visites de públic familiar durant les festes nadalenques. Els museus, de temàtiques variades com ara la història, el cinema, el joc, l’artesania, l’arqueologia, l’etnologia, el medi natural, el mar, la tecnologia i l’art, oferiran la possibilitat de passar-s’ho bé i participar en un sorteig.

Aquest any els museus oferiran una activitat conjunta als seus visitants: un repte en què els més petits hauran de cercar les quatre estrelles del Nadal que s’han perdut a les instal·lacions dels museus. Per fer-ho, disposaran d’un antifaç que els convertirà en superherois i superheroïnes dels museus. Un cop hagin complert la seva missió, els nens rebran un premi directe.

Al revers de l’antifaç les famílies hi trobaran un codi secret, que podran introduir al web www.nadalalmuseu.com per participar en el sorteig d’una tauleta digital i passis familiars anuals per visitar tots els museus de la Xarxa durant un any.

De la mateixa manera, cada museu ha preparat una activitat exclusiva per fer en família durant aquest període de vacances. A més de la recerca de les quatre estrelles, els nens podran participar en tallers i activitats com preparar la decoració nadalenca de casa, cuinar plats típics d’aquestes festes, fabricar les seves pròpies joguines, fer els fanalets de Reis i gaudir de recitals de contes de Nadal, entre moltes altres activitats. En les pròximes setmanes anunciarem les dates i totes les propostes que els 26 museus han dissenyat per a aquestes festes de Nadal.

Els 26 museus integrants de la campanya són: Museu Etnològic del Montseny La Gabella (Arbúcies), Museu Arqueològic Comarcal de Banyoles, Museu Darder (Banyoles), Terracotta Museu de Terrissa i Ceràmica Industrial de la Bisbal, Museu Municipal Josep Aragay (Breda), Ecomuseu-Farinera de Castelló d’Empúries, Museu d’Arqueologia de Catalunya-Empúries, Museu de l’Anxova i de la Sal (l’Escala), Museu del Joguet de Catalunya (Figueres), Museu de l’Empordà (Figueres), Museu d’Arqueologia de Catalunya-Girona, Museu d’Art de Girona, Museu del Cinema. Col·lecció Tomàs Mallol (Girona), Museu d’Història de Girona, Museu d’Història dels Jueus (Girona), Tresor de la Catedral de Girona, Museu Municipal de Llívia, Museu del Mar de Lloret de Mar, Museu de la Garrotxa (Olot), Museu dels Sants d’Olot, Museu del Suro de Palafrugell, Museu de la Pesca de Palamós, Museu Etnogràfic de Ripoll, Museu d’Història de Sant Feliu de Guíxols, Museu de la Mediterrània (Torroella de Montgrí), Museu d’Arqueologia de Catalunya-Ullastret.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona