Música

Cultura

Tota una nit en xoc

Més de 4.000 persones omplen el pavelló de Fontajau per assistir a ‘La nit dels Sopa’, el gran final de gira de Sopa de Cabra, amb Puntí i M-Clan

El grup va tocar ‘El boig de la ciutat’ amb Puntí i va homenatjar Malcolm Young d’AC/DC

Ja gairebé no es programen concerts de rock al pavelló de Fontajau. De fet, els últims concerts que hi va oferir un grup de rock van ser els protagonitzats també per Sopa de Cabra, el 30 de setembre i l’1 d’octubre del 2011, dins la gira de reunió que havia començat triomfalment al Palau Sant Jordi, sense perspectives de continuïtat. Ara ja sabem que tindrem Sopa per molt de temps, que el grup està viu i prepara material nou. I ahir a la nit va tornar a Fontajau per tancar a casa la llarga gira o suma de gires dels últims tres anys, amb un ple gairebé total –més de 4.000 persones– i un ambient molt càlid, en una gran festa rockera, dins de Temporada Alta.

La nit dels Sopa, tot un “macroconcert”, com es deia en els anys de vaques grasses del rock català, es va obrir amb els convidats de luxe. Primer, Puntí i la seva banda, que van obrir amb Esperit un concert d’una hora que va anar guanyant en intensitat fins a arribar a una recta final que va acabar amb una electritzant Jeu.

Tot seguit, els murcians M-Clan van disposar també d’una hora aproximada de concert per presentar, amb tota la professionalitat de Carlos Tarque, Ricardo Ruipérez i companyia, un repertori equilibrat entre el seu recent Delta i els èxits anteriors.

Els amfitrions, els Sopa, van tancar una llarga i intensa nit de rock amb 25 temes, començant directament amb clàssics com ara Tot queda igual i Bloquejats. Durant el concert, el grup va tenir diversos convidats: Xarim Aresté, David Soler, Nuri Mancebo i Ramon Mirabet, a més de Puntí en una relectura acústica d’El boig de la ciutat. Amb Tarque, Soler i Mancebo, Sopa de Cabra va homenatjar Malcolm Young, d’AC/DC, tocant You shook me all night long. I per acabar, Mai trobaràs i, evidentment, L’Empordà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

pensament

Mor el filòsof i polític Josep Maria Terricabras

Girona
Música

Joan Enric Barceló presenta a casa el seu debut literari

Vidreres
Cinema

El Truffaut convida a sushi per celebrar els 3 mesos de ‘Perfect days’

Girona
cultura

El Museu d’Història de Barcelona busca director amb un procés de selecció que aixeca recels

barcelona
guardó

Antonina Canyelles, premi Jaume Fuster

Barcelona
Cinema

Blanes estrena un festival de cine que reconeix la trajectòria de Mònica Randall

Blanes
Llibres

Òmnium impulsa una recollida de llibres per renovar el fons de les biblioteques

Barcelona
NOVETAT EDITORIAL

Faulkner, l’autor de les mil veus

Barcelona
MÚSICA

Guillamino: “A la música del país, li falta un sentiment una mica més de tribu”

BARCELONA