Música

ensenyament

música

“Quan cantes, inspires molta pau a l’aula”

Cristina Ferrer i Mònica Sàbat celebren el 10è aniversari del seu projecte de sensibilització musical per a nens i nenes de 0 a 3 anys

Actuen tant a escoles com a centres cívics i biblioteques

“Per saber que una sessió ha anat bé, el nostre termòmetre és l’atenció del nen. Quan cantes, inspires molta pau a l’aula”, diuen Cristina Ferrer i Mònica Sàbat, dues professores de música de Palafrugell que, el gener del 2008, van posar en marxa Musinfant , un projecte de sensibilització musical per a nens i nenes de 0 a 3 anys, que en aquell moment va néixer amb pocs referents previs, com una proposta artística i formativa pionera a les comarques gironines, abans que es comencessin a popularitzar els concerts per a nadons i altres espectacles adreçats a aquesta tendra franja d’edat. Per tant, Musinfant està a punt de celebrar el 10è aniversari, amb les seves “musiquetes petites i delicades”, autèntiques eines pedagògiques que serveixen per “treballar la pulsació, el ritme i molts aspectes musicals”, d’una manera lúdica i en un context molt íntim en què tot és petit i delicat: no només les musiquetes, sinó també els personatges que protagonitzen les seves històries –la Mercè i en Quim– i els objectes que utilitzen en seves escenificacions, sempre molt a prop dels petits espectadors.

“La idea va sorgir la tardor del 2007, quan treballàvem juntes amb nens petits a l’escola de música de Palafrugell. Som molt amigues i sempre hem tingut atracció pels infants”, expliquen. “D’ençà que vam començar, hem treballat ininterrompudament, curs a curs, en un grapat i mig d’escoles bressol en la franja de matins, de dilluns a divendres. El divendres a la tarda i el dissabte al matí els destinem a fer espectacles a biblioteques, centres cívics i auditoris”.

Musinfant ofereix un ampli ventall d’espectacles de temàtica diversa: Pim, pam, instruments i repicam; Farcell de clàssics; El jazz dins d’un cabàs; Ning, nang, festes de Nadal; Les joguines d’en Quim i la Mercè; Aigua, notes i gotes; El gran Amadeus... Mozart!; El despertar d’en Quim i la Mercè, i Fulles venen, fulles van, la seva proposta de tardor. En els seus espectacles, molt estructurats i amb una finalitat pedagògica molt concreta, interpreten cançons pròpies, però també d’altres procedents d’una important recerca en la cançó popular i tradicional. “La cançó sempre és l’eix vertebrador de totes les sessions”, remarquen la Cristina i la Mònica, que han fet molts quilòmetres amb els seus espectacles, sobretot a les comarques gironines i barcelonines. “A les escoles hi anem generalment cada quinze dies: una setmana treballem nosaltres amb els nens i els educadors, i la següent són ells els qui repassen i amplien les nocions, sense nosaltres.” També han fet sessions per als alumnes del grau en mestre d’educació infantil de la UdG i del grau superior de tècnic en educació infantil que ofereixen alguns instituts. “Ens agradaria fer cursos de formació per a educadors”, hi afegeixen. El seu àmbit d’actuació arriba també als domicilis particulars, amb el Musinfant a casa, que es proposa com “un regal diferent i personalitzat” per a aniversaris i altres festes. I ara celebren el 10è aniversari: “Els nens amb què vam començar ara estan fent ja primer d’ESO i pel carrer els seus pares ens diuen les Musinfant.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

música

La cantant gironina Jost Jou debuta amb ‘MFQM’: més forta que mai

girona
poesia

Guillem Pérez: “El cor és el vehicle amb què avancen la lectura i la vida”

cadaqués
Cultura

Mor Eduard Lluís Muntada, la veu en català de Vyvyan, el punky d’‘Els joves’

societat

Lectura de poemes i dos concerts per Sant Jordi

santa coloma de farners
SALT

Una marató de contes i música per amenitzar la Diada de Sant Jordi

SALT
Els propers reptes

Els propers reptes

BARCELONA
ÒPERA / DANSA

El Liceu convidarà Bieito, Ollé, Castellucci i McVicar el 24/25

BARCELONA
LLIBRES

“Calonge, poble de llibres” prepara una gran festa per Sant Jordi

CALONGE
M. Aritzeta
Escriptora, autora de ‘Les dones del lli’

“La lluita i el camí fet per les dones no han estat endebades”

Valls