Música

festival musical

Negre i popular

El Black Music Festival celebrarà al març la 17a edició a Salt, Girona i set localitats més, amb un cartell variat encapçalat per Martha Reeves & The Vandellas

Un festival transfronterer, que aposta per la cohesió social i territorial, les activitats als barris, el talent jove, les produccions pròpies amb consciència social i familiar... “Un festival popular, en el bon sentit de la paraula, i un festival compromès amb el país i la defensa dels nostres drets.” Així va definir ahir el Black Music Festival el seu director, Pau Marquès, en la presentació de la dissetena edició, que tindrà lloc de l’1 al 18 de març a la ciutat on va néixer, Salt, i a la veïna Girona –que l’ha triat com a festival estratègic, amb un conveni trianual que li dona estabilitat– però també a set localitats més de tot Catalunya: Barcelona, Perpinyà, Reus, Fornells de la Selva, Bescanó i, com a últimes incorporacions a aquest “eix mediterrani” de la música negra, Mataró i Torroella de Montgrí. En total seran una vintena de concerts: un cartell en què destaquen noms internacionals com ara Martha Reeves & The Vandellas, tot un clàssic de la factoria Motown, amb èxits universals com ara Dancing in the street (1964), que actuarà el 17 de març a l’Auditori de Girona. L’apartat internacional es completa amb el guitarrista Eric Gales i el cantant britànic d’ascendència jamaicana Bitty McLean, que actuaran a La Mirona de Salt el 3 i el 9 de març, respectivament, i la vocalista de soul Shirley Davis, que amb The Silverbacks presentarà a l’Espai Ter de Torroella de Montgrí el disc Black rose.

El Black Music també s’ha convertit en una bona plataforma per als músics catalans endinsats en les diferents branques de la música negra: The Gramophone Allstars Big Band, que presentarà el seu recent Maraca soul, el 16 de març a l’auditori del centre cívic de Sant Narcís; Bigblack Rhino, el 10 de març a l’Auditori de Girona; Víctor Branch, l’11 de març a La Sitja de Fornells, i Gaspar, una altra gran veu gironina de soul contemporani que el 16 de març presentarà al Nou Platea el seu excel·lent debut, ’Til you fall asleep, i avançarà temes nous.

També a Girona el vessant més popular del festival es comprovarà el 10 de març, en la jornada de cultura urbana –grafits, skate i la música de Calmoso & The Black Fang– que tindrà lloc a la frontissa de Santa Eugènia, i el Black Music Pícnic que el 17 de març reunirà al parc del Migdia Los Mambo Jambo, Reggae per Xics i un dels projectes més ambiciosos del festival tant des del punt de vista musical com pedagògic, la Black Music Big Band, que també actuarà l’1 de març a la sala Apolo de Barcelona, amb tots els convidats que han col·laborat en el seu primer disc: Llibert Fortuny, Raynald Colom, The Sey Sisters, Genís Bou i La Dinamo. Com a producció pròpia, el festival estrenarà l’espectacle familiar Black music pels més menuts, amb dues sessions a l’auditori de la Mercè, el dissabte 3 de març.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

novetat editorial

Josep Maria Sebastian: “Tots els crims són de proximitat... per a algú segur”

campdevànol
música

La cantant kurda Aynur Dogan encapçala el FIMPT de Vilanova i la Geltrú

vilanova i la geltrú
MÚSICA

La periodista empordanesa Georgina Arnau debuta en la música com Genna amb ‘El pacte’

castelló d'E.
art

El ‘Bestiari’ de Carlos Casas porta a Venècia sons i imatges d’onze parcs naturals catalans

venècia
Crítica

Quant n’hem d’aprendre!

música

Cala Vento guanya amb ‘Casa Linda’ els Premis Min al millor disc de rock i al millor disc de l’any

torroella / figueres
guardó

Raimon rebrà el Premi Prat de la Riba 2024 de l'IEC la diada de Sant Jordi

barcelona
Cultura

Mor Feliu Trujillo, prestigiós ceramista artístic d’Esparreguera

TEATRE

Gorina trasllada a ‘Ifigènia’ el dolor de totes les dones sacrificades

BARCELONA