cultura

Tornar a l’essència

La 26a Schubertíada de Vilabertran inclourà els debuts de Katharina Konradi i Lise Davidsen i els retorns de Goerne i Prégardien

“En aquesta edició volem tornar a l’essència del festival i reivindicar el lied, la cançó poètica.” Víctor Medem, coordinador de l’Associació Franz Schubert, feia aquesta declaració d’intencions en la presentació ahir de la 26a edició de la Schubertíada de Vilabertran, que oferirà setze concerts del 17 d’agost al 2 de setembre.

Entre els debuts, Medem destaca el del Quartet Cosmos –que ahir van amenitzar la presentació del cartell amb les Bagatellen de Weber– i el del Trio VibrArt. Descobriran Vilabertran la soprano Katharina Conradi, que obrirà la Schubertíada amb Wolfram Rieger; la soprano Lise Davidsen i el baríton suís Andrè Schuen, “d’una noblesa i elegància notables”. Tornen el baríton alemany Matthias Goerne, que cantarà obres de Pfitzner, Wagner i Strauss, i el tenor Christoph Prégardien, amb lieder de Schubert i Mahler, sense oblidar les mezzosopranos Bernarda Fink i Sarah Connolly, aquesta darrera interpretant les punyents Kindertotenlieder de Mahler. “Es pot dir que enguany serà el who is who del lied perquè hi ha tothom”, va dir somrient Medem.

En la programació, que presenta altres sorpreses, no hi podia faltar el Quartet Casals, que tancarà l’edició amb Les set últimes paraules de Crist a la creu, de Haydn.

Nous escenaris

La Schubertíada afegeix quatre escenaris: Figueres, amb un parell de concerts (Cosmos Quartet i el baríton Josep Ramon Olivé); dos a l’església de Sant Andreu de Sureda, al Rosselló (un concert d’homenatge a Pau Casals que protagonitzarà Arnau Tomàs amb les Suites per a violoncel de Bach); el monestir de Sant Quirze de Colera amb un concert llatí a càrrec de la soprano Mercedes Gancedo i el guitarrista Bernardo Rambeaud, i la basílica de Castelló d’Empúries, amb l’organista Pau Riuró.

A banda de la segona edició del Schubert Lied de Barcelona, amb quatre concerts d’octubre a març del 2019, l’associació organitzarà per primer cop una Schubertíada al País Basc al juliol amb quatre concerts.

Primera Acadèmia

Una altra novetat de l’edició d’enguany, que tindrà un pressupost de 258.000 euros, engrossit gràcies a un augment del suport de l’ICEC, és la primera Acadèmia de la Schubertíada a Vilabertran en la qual participaran els joves que van fer el darrer curs d’interpretació que cada any tutela el mestre Rieger. “És una manera de fer visibles els alumnes que han passat pel curs d’interpretació”, comentava ahir Jordi Roch, president de l’associació, al mateix temps que recordava la vocació pedagògica del festival i la voluntat de crear un llegat més enllà dels concerts. Aquests, d’una altra banda, s’avancen i es faran a les 21 h. S’ha posat un nou servei d’autobús Figueres-Vilabertran.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona
música

Twenty One Pilots actuaran al Palau Sant Jordi l’abril vinent

Barcelona
ART

Estudien si la part superior del mosaic de la Casa Navàs també és de Joaquim Mir

REUS
art

Mor Richard Serra, l’escultor monumental

barcelona