Música

música

novetat discogràfica

Rinoceront negre

El grup gironí Bigblack Rhino publica el seu segon disc, ‘Thougths under the skin’ i el presentarà dissabte a l’Auditori de Girona, dins del Black Music Festival

Ara fa un any, la banda gironina Bigblack Rhino va debutar amb un potent EP autoeditat, Come back home , que va ser elegit 9è millor disc gironí del 2017 en la votació duta a terme per El Punt Avui entre professionals del món de la música. Ara, Bigblack Rhino està a punt de publicar el seu segon disc, en aquest cas de llarga durada, Thougths under the skin ( U98 Music ), que el grup presentarà dissabte a la sala de cambra de l’ Auditori de Girona (20.30 h, 7 euros), dins del Black Music Festival i també del cicle Càpsula. Serà un concert “irrepetible” en què el grup –ara un quintet, amb la incorporació del teclista Miquel Brugués– estarà reforçat amb vents, cordes i coristes, i els arranjaments fets per a l’ocasió per Gerard Brugués, Miquel Brugués i Adrià Bauzó. Ara mateix ja queden poques entrades a la venda per a aquest concert.

La cantant Nuri Mancebo, el guitarrista Gerard Brugués Pàkitsguitar, el baixista Xevi Pasqual i el bateria Francesc Sotillos Cheka completen Bigblack Rhino , un grup que ha aconseguit un so propi i plenament vigent, a partir d’ingredients clàssics: el soul, el rhythm’n’blues, el hard rock dels setanta... Ells mateixos indiquen que el tema més llarg del disc, Don’t blame me, amb els seus vuit minuts de durada, “recorda la sonoritat de Led Zeppelin”. “És un tema que ens transporta molt a com sonem en directe”, hi afegeixen.

“Estem molt més satisfets d’aquest disc que del primer, tant pel que fa a la música com a les lletres, que són més profundes i parlen de sentiments i estats d’ànim. Per això el disc es titula Pensaments sota la pell”. Les vuit cançons del disc es van enregistrar la tardor passada als estudis Ground de Cornellà del Terri, amb tots els músics tocant i cantant alhora. Jaume Figueres va gravar i mesclar els temes, que van ser produïts per Gerard Brugués. Durant la gravació va haver-hi poques aportacions externes: els cors de Les Anxovetes i Sandra Fern en els temes I just know i Coming our way, i el sintetitzador de Zèsar Martínez Zinkman a Virtual reality , primer single i videoclip del disc, que arribarà a les plataformes digitals el 23 de març. Posteriorment s’aniran avançant altres singles fins al llançament oficial del disc, que tindrà lloc a finals d’abril. De moment, el disc només estarà disponible, en CD –amb disseny d’ Anna Faure –, en el concert de dissabte a Girona i en el que oferiran el 24 de març al Marula Cafè de Barcelona. “Ara ens interessa molt sortir fora.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

crònica

Una sola música que tothom balla com vol

SANT JORDI A GIRONA

Tornar al centre perquè no canviï res

Girona

La festa amb tendència a l’alça

Barcelona
publicacions

Surt el número 12 de ‘Temperatura’, la ‘Revista per anar a cagar’

girona
crítica

Tensar els fils d’estendre

Girona

Es recupera l’essència amb el retorn a la Rambla i la plaça Catalunya

Girona
SANT JORDI

L’esmorzar de la Generalitat a Girona recorda Montserrat Vayreda

girona
sant jordi 2024

“Hi ha moltes ganes de diada”

barcelona
BLANES

La diada de Sant Jordi comença amb l’Esmorzar Literari

BLANES