cultura

El Mot arriba a Olot

Mircea Cartarescu, John Carlin i Luis Sepúlveda són alguns dels convidats en la segona tanda del festival

Una conversa sobre Literatura i malestar entre els escriptors Mar Bosch i Vicenç Pagès Jordà, el periodista i escriptor Xevi Sala i la periodista i traductora de Proust Valèria Gaillard obrirà aquesta tarda (18 h) a la sala El Torín les activitats del festival Mot de literatura a Olot, després de l’èxit de públic de les sessions del primer cap de setmana, que van tenir lloc a Girona. Sota l’eix vertebrador, en aquesta cinquena edició, de Literatura encarnada, el festival portarà entre avui i dissabte a la capital de la Garrotxa autors de prestigi com ara el romanès Mircea Cartarescu, de qui Edicions del Periscopi ha traduït l’espectacular Solenoide; el periodista anglès John Carlin; el novel·lista xilè Luis Sepúlveda, conegut sobretot pel best-seller Un viejo que leía cartas de amor, o l’escriptor i activista kenyà Ngugi wa Thiong’o, de qui Raig Verd ha començat a traduir l’obra, que oscil·la entre l’assaig i l’autobiografia. El programa, que es pot consultar a www.festivalmot.cat , es completa avui amb una conversa sobre Escriure en el món postsoviètic entre Cartarescu i l’albanès Bashkim Shehu (20 h), i amb l’espectacle Mos maiorum (el costum dels avantpassats), al Teatre Principal (21 h), l’única activitat de pagament de tot el festival: 10 euros.

La jornada més intensa serà demà, amb les converses entre Luis Sepúlveda i la poeta i periodista Anna Ballbona sobre Aporofòbia i memòria (18 h); entre Luisgé Martín i Bel Olid al voltant del tema Explicar a un mateix (20 h), i la de Hakan Gunday i John Carlin sobre Les persones i les regles (22 h). El Ver-Mot de dissabte, al bar Líquid, girarà al voltant del periodisme de guerra, amb Carlin, Bru Rovira, Plàcid Garcia-Planas,moderats per Carme Colomina (12 h), i a la tarda hi haurà converses al Torín entre Belén Gopegui i Enric Puig Punyet, sobre cultura digital (18 h), i Ngugi wa Thiong’o, Salem Zenia i Josep Ramoneda, comissari del Mot, sobre La literatura com a memòria col·lectiva (20 h). Totes les sessions tindran servei de traducció simultània.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

MÚSICA

Joan Manuel Serrat, premi Princesa d’Astúries de les Arts 2024

BARCELONA
RIPOLL

Ramon González i Montse Bastons guanyen els Jocs Florals Comte Guifré

RIPOLL
MÚSICA

El festival de Dixieland torna al carrer

TARRAGONA
GIRONA

Vuit actuacions musicals i teatrals en el Pati Cultural 2024

GIRONA
CrÒNICA

Un Sant Jordi fred, però esplendorós

TEATRE

La Perla 29 incorpora un ‘Zoo de vidre’

BARCELONA
CRÒNICA

Banyoles, lectora i novel·lada

crònica

Diada radiant en el retorn a l’essència

crònica

Una sola música que tothom balla com vol