la contra

Primavera, punt final

El cicle cultural de Primavera de les Arts que aplegava els municipis de l'entorn d'Arenys de Munt deixa de fer-se per manca de pressupost. L'any passat va celebrar-se la desena edició

Tot té un principi i un final. I en temps de crisi al primer que li toca el rebre és a l'oferta cultural. No hauria de ser així però hi ha altres prioritats que li passen al davant. Els ajuntaments han retallat per tots costats i no en tenen ni cinc per mantenir el pressupost que anava destinant al cicle cultural de Primavera de les Arts. La proposta que ja fa deu anys va sorgir d'Arenys de Munt pretenia precisament unir esforços entre els municipi més propers i disfrutar així d'una programació cultural conjunta aprofitant l'arribada del bon temps. Així els que ja tenien programació pròpia podien anar fent i els altres se'n beneficiaven. L'any passat, coincidint amb el desè aniversari i també notant els efectes de la crisi econòmica, es va haver de reduir el nombre d'espectacles i ja es van donar les primeres baixes dels municipis que no es veien amb cor de continuar. Amb la situació actual, només dos municipis Arenys de Munt i Caldes d'Estrac, estaven disposats a continuar, fet que ha obligat a posar-hi el punt final. La regidora de Cultura d'Arenys de Munt, Golly Rectoret, assegura que s'han donat de marge aquest any per veure si es pot repensar i fer alguns nova iniciativa. «És una llàstima perquè aquests anys s'han fet un munt d'actes i ara s'estava donant un tomb important per fomentar les produccions pròpies i de format més petit», explica.

Els últims dos anys del Primavera de les Arts es va fer un esforç perquè el cicle hi hagués una mica de tot, des de dansa i teatre fins a circ i música. L'oferta cultural mancomunada permetia després decidir quins pobles tenien els espais més adequats per portar-hi l'espectacle. Al llarg d'aquesta dècada es van fer actuacions multitudinàries a paratges com Dones d'Aigua de Sant Iscle de Vallalta, també concerts populars com el de la Beth que es va fer a Caldes d'Estrac o les audicions d'òpera i recitals de lírica que a Arenys de Munt omplien cada any i exhaurien les entrades de la sala municipal. Des dels inicis es donava per fet la mobilitat dels espectadors entre les poblacions organitzadores, i es mantenia una política de preus assequibles per als diferents espectacles.

S'hi havien afegit totes les poblacions veïnes d'Arenys de Munt com Sant Iscle de Vallalta, Sant Cebrià de Vallalta, Sant Andreu de Llavaneres, Arenys de Mar, Caldes d'Estrac, Canet de Mar i Sant Pol de Mar. Abans no acabi l'any la regidora assegura que hi ha el compromís de retrobar-se. «D'idees i ganes en tenim, que és el més important, però és cert que també ens falten diners ara per ara», resumia. Per això no descarten tornar-se a arriscar i fer que una altra vegada funcioni una oferta cultural conjunta sigui per hivern, primavera o estiu. La prioritat serà la d'unir esforços i mirar de fer coses noves, pròpies i de qualitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.