cultura

CULTURA

Els teatres s’ensenyen pel Dia Mundial

Un grapat de teatres obriran demà, de 5 a 7 de la tarda, per commemorar el Dia Mundial del Teatre. Les activitats permetran passejar per l’interior dels equipaments i conèixer la història de cada sala. Les sales són l’Almeria, Sala Fènix La Puntual, Victòria, Poliorama, La Seca, Tantarantana, Porta4, SaT!, Akadèmia, Condal, Goya, Romea, Villarroel, Sala Beckett, Tívoli, TNC i Sala Miguel Hernández, de Sabadell. Aquesta iniciativa, que aspira a créixer en properes edicions, és la novetat principal d’una jornada festiva en què intervenen Adetca (Associació d’Empresaris de Teatres de Catalunya), Aadpc (Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya) i Recomana, associació per a la promoció de les arts escèniques. L’entrega dels premis de la Crítica d’aquest vespre, de les Arts escèniques a La Villarroel, engeguen les activitats. Entre els premis avançats, destaca Iago Pericot (premi Gonzalo Pérez de Olaguer), Lita Claver La Maña (Premi Especial), la sala Tantarantana, pel seu programa El Cicló, que coincideix amb els seus 25 anys d’història, i una menció especial del jurat de dansa als cinc anys de Maldà en Dansa.

Imma Colomer va llegir el manifest de l ’Aadpc dijous passat al Palau de la Virreina de Barcelona. Tot recordant Maria Aurèlia Capmany, que “estava enamorada de la intel·ligència, sabem que també del teatre”, Colomer afirmava que “fer teatre és preguntar-se a un mateix i a la societat”. Les lectures dels manifestos es farà en la lectura maratoniana (d’11 a 14 h) d’Antaviana a l’Ateneu Barcelonès. L’Aadpc també proposa viatges amb bus turístic per als ciutadans que s’hi vulguin sumar, fent una ruta pels teatres (11 h, 12 h, 17 h i 18 h).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona