Lletres

Primers compradors de llibres i roses al centre de Barcelona

L’espai de parades s’expandeix i, com a novetat, els llibreters n’instal·len al tram del carrer Consell de Cent entre Balmes i Passeig de Gràcia

Els carrers del centre de Barcelona ja han presenciat les primeres compres de llibres i roses d’aquest dilluns de Sant Jordi. Els compradors més matiners s’han avançat a les aglomeracions de les hores punta per adquirir els primers exemplars de la jornada. Des de primera hora del matí, els venedors treballen a la Rambla de Catalunya per tenir llestes les parades abans que arribi el gruix de ciutadans que passejarà pel centre de la capital catalana. Entre caixes de llibres i encara preparant la carpa, el president de la cooperativa Rocaguinarda, Àngel Campabadal, ha confiat que aquest Sant Jordi “típic” -en dia laborable- serà “exitós” i “recuperarà de nou les vendes i la quantitat de gent que baixi al centre”. A més, “el temps acompanya”, ha constatat Campabadal. Enguany l’espai de paradetes s’ha expandit i, com a novetat, els llibreters també s’instal·len al carrer Consell de Cent, al tram entre Balmes i Passeig de Gràcia. L’objectiu d’aquesta prova pilot és esponjar l’acumulació de gent que es produeix cada any a la Rambla de Catalunya. D’aquesta manera, amb el nou eix, la cruïlla entre els dos carrers es converteix en una plaça amb parades a les quatre cantonades.

Una de les parades que ocupa aquest nou espai és la de la llibreria Al·lots. “Crec que anirà bé perquè generarà espais on la gent pugui caminar amb calma”, ha afirmat una responsable de la parada, Paula Jarrin, que ha recordat que a aquest eix s’hi concentra “molta gent” a la tarda. Justament per evitar les aglomeracions, una compradora matinera, la Gemma Anton, ja ha adquirit un dels primers llibres de camí a la feina. “Prefereixo passejar a aquestes hores, després es posa impossible i hi ha moltíssima gent. Ara es pot passejar bé”, ha dit a l’ACN.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia